Κάθε Δευτέρα, στις 10-12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος, με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Επικοινωνίας Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ, παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

 

Αυτή τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, η Ζιζή Παπαχαρίση, καθηγήτρια και επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο University Illinois – Chicago στις ΗΠΑ, μιλάει από το Σικάγο για τον κρίσιμο ρόλο των social media στην καθημερινότητα, τη δημοκρατία, τη δημοσιογραφία και την εκπαίδευση στο σύγχρονο κόσμο. Το twitter, το facebook, το instagram επηρεάζουν μ’ ένα δυναμικό τρόπο τη ζωή των νέων μέσα στην κοινωνία.

Στη δίωρη βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση, καλεσμένοι είναι ο πρωτοετής φοιτητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Κλεάνθης Αβραμίδης, καθώς και ο πρωτοετής φοιτητής στη Νομική Αθηνών Παναγιώτης Αντωνίου. Και οι δύο είναι μέλη της «Πρωτοβουλίας νέων για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης»-Reform Education Now. Στόχος της ομάδας είναι αυτό που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι τώρα στους Εθνικούς Διαλόγους για την Παιδεία. Η προώθηση της οπτικής γωνίας των μαθητών και η υιοθέτηση μιας μεθοδολογίας που κινείται «από τα κάτω» και όχι μόνο από τους επίσημους θεσμούς.


 

Info:

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί) 

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Μοιράσου το άρθρο: