Απόψε, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος συνομιλεί τηλεφωνικά με τις: 

  • Αγγελική Δημητριάδη, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Βερολίνου και του ΕΛΙΑΜΕΠ,  η οποία μιλάει για την καθημερινότητα των προσφύγων στη Γερμανία, τις προβλέψεις παροχής ασύλου και ένταξης στη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και για τις δυσκολίες της εφαρμογής της συμφωνίας της Ε.Ε. με την Τουρκία.
  • Μαριάννα Οικονόμου, παραγωγός και σκηνοθέτις του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Ο πιο μακρύς δρόμος» (The Longest Run), η οποία μιλάει για την καθημερινότητα κρατουμένων νεαρών μεταναστών που κατηγορούνται για συνέργεια σε παράνομη διακίνηση άλλων μεταναστών.
  • Τέλος, στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής, η Μαρία Χαïδοπούλου-Βρυχέα, συγγραφέας του βιβλίου  «Για τη σημασία της καθημερινότητας», μιλάει για την επίδραση του πολυεπίπεδου χωροχρόνου που αναστατώνει την καθημερινότητα των σύγχρονων πολιτών.

Κάθε Δευτέρα, στις 10-12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος, με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Επικοινωνίας Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ, παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Info:

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Proto-programma-logo1

Μοιράσου το άρθρο: