Το πέμπτο επεισόδιο του Α’ κύκλου της νέας δραματικής σειράς «Babylon Berlin», παραγωγής Γερμανίας 2017, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση-  οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 23:00.

Γενική υπόθεση: Το Βερολίνο της δεκαετίας του ’20. Είναι μια μητρόπολη για όσους έχουν ταλέντο και φιλοδοξία, για όσους βρίσκονται σε κίνηση. Είναι η Βαβυλώνα. Όμως, κάτω από την αστραφτερή επιφάνεια, οι φτωχές μάζες αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εποχή οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικού εξτρεμισμού. Οι παλιές στρατιωτικές ελίτ δεν έχουν παραιτηθεί ακόμη, ενώ ένα ακόμη πιο τρομακτικό τέρας αρχίζει να τεντώνει τους μύες του.

Όταν ένα φορτηγό τρένο από τη Σοβιετική Ένωση φτάνει, προσελκύει την προσοχή από πολλές μεριές: σε μερικούς ο θησαυρός του είναι το κλειδί για την πολιτική εξουσία, σε άλλους εξασφαλίζει μια ζωή με ελευθερία και πλούτο, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι μια θανατηφόρα παγίδα σε όσους προσπαθούν να το προσεγγίσουν.

Επεισόδιο 5ο. Ο Καρντάκοφ ξυπνάει στο σπίτι της Σβετλάνα, η οποία τον έχει προδώσει πάλι και έχει φωνάξει άνδρες από τη Σοβιετική Πρεσβεία να τον σκοτώσουν. Τελικά τον πυροβολεί εκείνη κι εκείνος πέφτει σε ένα φρεάτιο με νερό.
Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας οι κομμουνιστές σκότωσαν τις δύο αδελφές και τα θύματα στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς είναι 200. Ο Δήμαρχος Μπες, ο αρχηγός της αστυνομίας και ο σύμβουλος της κυβέρνησης Μπέντα θέλουν να επιβάλουν ηρεμία και τάξη στο Βερολίνο.
Η Σαρλότε θέλει να κάνει καριέρα στην αστυνομία και κάνει αίτηση. Ακολουθώντας τις οδηγίες του Βόλτερ, μαζεύει το φιαλίδιο που είχε δώσει στον Ρατ στην τουαλέτα για να σταματήσει το τρέμουλο για να το δώσει στον Βόλτερ.
Εντωμεταξύ ο Καρντάκοφ επέζησε από τον πυροβολισμό της Σβετλάνα και την πτώση στο νερό και βασίζεται στη βοήθεια του Αρμένιου. Η Σαρλότε και ο Ρατ πηγαίνουν σε κλαμπ τραβεστί για να ρωτήσουν τον Τρέτσκοφ πού είναι ο εξαφανισμένος συνάδελφός του Καρντάκοφ. Εκείνος τους αποκαλύπτει τα κεντρικά του Κόκκινου Φρουρίου, που δεν είναι άλλο από το τυπογραφείο.

Η αστυνομία πυροβολεί αδιακρίτως, ακόμη και κατά των Ρατ και Βόλτερ. Μπροστά στα μάτια τους σκοτώνονται δύο αθώες γυναίκες στο μπαλκόνι τους.

Ρατ και Βόλτερ είναι παρόντες στη νεκροψία των δύο γυναικών και του Μπόρις. Ο Ρατ αναγνωρίζει τον Μπόρις και αρχίζει να ψάχνει πληροφορίες για τον Καρντάκοφ.

Στο μεταξύ, ο Νίσεν βγάζει τη Σβετλάνα από το κρατητήριο και παραπονιέται για την κράτηση της παραγγελίας του στο τρένο. Οι Σοβιετικοί που έχουν πληροφορίες ότι ένα βαγόνι περιέχει κάτι άλλο από φυτοφάρμακα, θέλουν να ανοίξουν τα βαγόνια να δουν τι έχουν. Η Σβετλάνα αλλάζει ταμπέλα στο επίμαχο βαγόνι, ελπίζοντας να μην ανακαλύψουν τον χρυσό της οικογένειάς της.

Σκηνοθεσία: Henk Handloegten, Tom Tyker, Achim von Borries.

Πρωταγωνιστούν: Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Leonie Benesch.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς,  θα ολοκληρωθεί σε οκτώ ωριαία επεισόδια, που θα μεταδίδονται από Δευτέρα έως και Πέμπτη, στις 23:00.

Μοιράσου το άρθρο: