Το έκτο επεισόδιο του Α’ κύκλου της νέας δραματικής σειράς «Babylon Berlin», παραγωγής Γερμανίας 2017, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση-  οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 23:00.

Γενική υπόθεση: Το Βερολίνο της δεκαετίας του ’20. Είναι μια μητρόπολη για όσους έχουν ταλέντο και φιλοδοξία, για όσους βρίσκονται σε κίνηση. Είναι η Βαβυλώνα. Όμως, κάτω από την αστραφτερή επιφάνεια, οι φτωχές μάζες αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εποχή οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικού εξτρεμισμού. Οι παλιές στρατιωτικές ελίτ δεν έχουν παραιτηθεί ακόμη, ενώ ένα ακόμη πιο τρομακτικό τέρας αρχίζει να τεντώνει τους μύες του.

Όταν ένα φορτηγό τρένο από τη Σοβιετική Ένωση φτάνει, προσελκύει την προσοχή από πολλές μεριές: σε μερικούς ο θησαυρός του είναι το κλειδί για την πολιτική εξουσία, σε άλλους εξασφαλίζει μια ζωή με ελευθερία και πλούτο, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι μια θανατηφόρα παγίδα σε όσους προσπαθούν να το προσεγγίσουν.

Επεισόδιο 6ο. Η Σαρλότε πηγαίνει με την Γκρέτα στη λέσχη κωπηλασίας του Γιένικε. Η Γκρέτα ερωτεύεται έναν νεαρό κομμουνιστή, τον Φριτς. Εκεί, η Σαρλότε φλερτάρει με τον φοιτητή Ιατροδικαστικής Ρούντι με τον οποίο αργότερα πάει και κάνει κρυφά νεκροψία στο πτώμα του Μπόρις στο νεκροτομείο του Κόκκινου Φρουρίου.

Ο υποστράτηγος Ζέγκερς συμμετέχει στο κυνήγι στο πατρικό ανάκτορο της οικογένειας Νίσεν. Έξαλλος που οι Σοβιετικοί κρατούν το τρένο στο Βερολίνο, απαιτεί να αναλάβει ο Νίσεν δράση άμεσα και να μη μάθει η αστυνομία και ο Τύπος για το τρένο.

Ο Ρατ λέει στον Βόλτερ για τον εκβιασμό καθώς και ότι αυτός είναι ο λόγος που ήρθε στο Βερολίνο. Ο Βόλτερ ξέρει από τη Σαρλότε ότι ο Ρατ πάσχει από μεταπολεμικό στρες κι έχει τρέμουλο. Οι δυο αστυνομικοί βρίσκουν τον Κραγιέφσκι, που είναι το κλειδί για το φιλμ, και επειδή δεν μιλάει τον κλειδώνουν σε ένα κελί.Ο Καρντάκοφ, ο Αρμένιος και οι άνδρες του κάνουν έφοδο στο υπόστεγο του σιδηροδρόμου και ανοίγουν το επίμαχο βαγόνι. Όμως η Σβετλάνα είχε αλλάξει τα νούμερα των βαγονιών και αυτό περιέχει αέριο. Ο Καρντάκοφ τραυματίζεται σοβαρά.

Σκηνοθεσία: Henk Handloegten, Tom Tyker, Achim von Borries.

Πρωταγωνιστούν: Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Leonie Benesch.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς,  θα ολοκληρωθεί σε οκτώ ωριαία επεισόδια, που θα μεταδίδονται από Δευτέρα έως και Πέμπτη, στις 23:00.

Μοιράσου το άρθρο: