Το έβδομο επεισόδιο του Α’ κύκλου της νέας δραματικής σειράς «Babylon Berlin», παραγωγής Γερμανίας 2017, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση-  οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 23:00.

Γενική υπόθεση: Το Βερολίνο της δεκαετίας του ’20. Είναι μια μητρόπολη για όσους έχουν ταλέντο και φιλοδοξία, για όσους βρίσκονται σε κίνηση. Είναι η Βαβυλώνα. Όμως, κάτω από την αστραφτερή επιφάνεια, οι φτωχές μάζες αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εποχή οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικού εξτρεμισμού. Οι παλιές στρατιωτικές ελίτ δεν έχουν παραιτηθεί ακόμη, ενώ ένα ακόμη πιο τρομακτικό τέρας αρχίζει να τεντώνει τους μύες του.

Όταν ένα φορτηγό τρένο από τη Σοβιετική Ένωση φτάνει, προσελκύει την προσοχή από πολλές μεριές: σε μερικούς ο θησαυρός του είναι το κλειδί για την πολιτική εξουσία, σε άλλους εξασφαλίζει μια ζωή με ελευθερία και πλούτο, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι μια θανατηφόρα παγίδα σε όσους προσπαθούν να το προσεγγίσουν.

Επεισόδιο 7ο. Η Σαρλότε μπαίνει στο εμπορικό σταθμό τρένων με πλαστή ταυτότητα. Εκεί μαθαίνει ότι έγινε διαρροή αερίου και σημειώθηκαν ατυχήματα. Την ίδια στιγμή η σοβιετική μυστική υπηρεσία κάνει δειγματοληψία σε όλα τα βαγόνια.
Ο Μπέντα μαζί με είκοσι αστυνομικούς κάνει έφοδο στον εμπορικό σταθμό και δεσμεύει το τρένο και τα δείγματα.
Η Σαρλότε καλεί τον Ρατ να πάει στον σταθμό και εκεί ο Μπέντα του εξηγεί ότι η αποστολή είναι για τη λεγόμενη «Μαύρη Ράιχσβερ», που μέσω μαριονετών έχει πάρει πολεμικό υλικό από τη Σοβιετική Ένωση. Ο Μπέντα ξέρει ήδη μία μαριονέτα, τον Άλφρεντ Νίσεν.
Η Σαρλότε πηγαίνει με τον Γιένικε στο τυπογραφείο και εκεί βρίσκουν το έγγραφο της φορτωτικής που αναφέρει τον αριθμό του βαγονιού ΑΒ-3221 και μία διεύθυνση παράδοσης στην Κωνσταντινούπολη.

Στο μεταξύ, ο Ρατ αναγκάζεται να πάει σε μία συγκέντρωση στον Βόλτερ, όπου ο ταγματάρχης Σέερ και ο γιος του κάνουν αναπαράσταση μάχης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Συμμετέχουν ο συνταγματάρχης Ζέγκερς και ο ταγματάρχης φον Μπεκ. Εκεί ο Ρατ μιλά για τον αδερφό του τον Άνο, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά τον πόλεμο.
Η Γκρέτα ξεκίνησε να δουλεύει ως καμαριέρα στην οικογένεια Μπέντα, όπου η δύστροπη κυρία του σπιτιού της κάνει τη ζωή δύσκολη. Η Γκρέτα ακούει τον Μπέντα στο τηλέφωνο να ζητά να συλλάβουν τον Νίσεν.

Σκηνοθεσία: Henk Handloegten, Tom Tyker, Achim von Borries.

Πρωταγωνιστούν: Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Leonie Benesch.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς,  θα ολοκληρωθεί σε οκτώ ωριαία επεισόδια, που θα μεταδίδονται από Δευτέρα έως και Πέμπτη, στις 23:00.

Μοιράσου το άρθρο: