Το τέταρτο επεισόδιο του Β’ κύκλου της δραματικής σειράς «Babylon Berlin», παραγωγής Γερμανίας 2017, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση-  οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 23:00.

Γενική υπόθεση: Το Βερολίνο της δεκαετίας του ’20. Είναι μια μητρόπολη για όσους έχουν ταλέντο και φιλοδοξία, για όσους βρίσκονται σε κίνηση. Είναι η Βαβυλώνα. Όμως, κάτω από την αστραφτερή επιφάνεια, οι φτωχές μάζες αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εποχή οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικού εξτρεμισμού. Οι παλιές στρατιωτικές ελίτ δεν έχουν παραιτηθεί ακόμη, ενώ ένα ακόμη πιο τρομακτικό τέρας αρχίζει να τεντώνει τους μύες του.

Όταν ένα φορτηγό τρένο από τη Σοβιετική Ένωση φτάνει, προσελκύει την προσοχή από πολλές μεριές: σε μερικούς ο θησαυρός του είναι το κλειδί για την πολιτική εξουσία, σε άλλους εξασφαλίζει μια ζωή με ελευθερία και πλούτο, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι μια θανατηφόρα παγίδα σε όσους προσπαθούν να το προσεγγίσουν.

(Β’ Κύκλος) Επεισόδιο 4ο. Όταν ο Ρατ επιστρέφει από το Λίπτσεκ ο Μπεμ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τη δολοφονία του Γιένικε και βλέπει ότι χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο και για τη δολοφονία του Βίλτσεκ και πως και οι δύο φόνοι οδηγούν στον Ρατ. Ο Γιένικε πήγαινε να βρει εκείνον όταν δολοφονήθηκε και τον Βίλτσεκ ήταν τελευταίος που τον είδε ζωντανό.
Ο Ρατ ξέρει πως το όπλο αυτό το έχει ο Βόλτερ και τον κατηγορεί ότι σκότωσε τον Γιένικε, ενώ ο Βόλτερ ξέρει ότι ο Ρατ άλλαξε τη σφαίρα που βρέθηκε στο πτώμα του Βίλτσεκ. Έτσι οι δυο άνδρες καταλήγουν να μαλώνουν.
Ο Ρατ μπαίνει κρυφά στο σπίτι του Βόλτερ και βρίσκει το σημειωματάριο του Γιένικε, αλλά είναι όλα γραμμένα με στενογραφία. Έτσι το δίνει στη Σαρλότε να του το μεταφράσει. Ο νεαρός από τον εμπορικό σταθμό τρένων, ο Μαξ, συναντά «τυχαία» τη Σαρλότε στο τραμ και της λέει να πάνε για ένα ποτό, αλλά τη βάζει σε ένα αμάξι που τους περίμενε, όπου της βάζουν ένα πανί με ναρκωτική ουσία επάνω.

Σκηνοθεσία: Henk Handloegten, Tom Tyker, Achim von Borries.

Πρωταγωνιστούν: Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Leonie Benesch.

Μοιράσου το άρθρο: