Το έβδομο επεισόδιο του Β’ κύκλου της δραματικής σειράς «Babylon Berlin», παραγωγής Γερμανίας 2017, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση-  οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 23:00.

Γενική υπόθεση: Το Βερολίνο της δεκαετίας του ’20. Είναι μια μητρόπολη για όσους έχουν ταλέντο και φιλοδοξία, για όσους βρίσκονται σε κίνηση. Είναι η Βαβυλώνα. Όμως, κάτω από την αστραφτερή επιφάνεια, οι φτωχές μάζες αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εποχή οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικού εξτρεμισμού. Οι παλιές στρατιωτικές ελίτ δεν έχουν παραιτηθεί ακόμη, ενώ ένα ακόμη πιο τρομακτικό τέρας αρχίζει να τεντώνει τους μύες του.

Όταν ένα φορτηγό τρένο από τη Σοβιετική Ένωση φτάνει, προσελκύει την προσοχή από πολλές μεριές: σε μερικούς ο θησαυρός του είναι το κλειδί για την πολιτική εξουσία, σε άλλους εξασφαλίζει μια ζωή με ελευθερία και πλούτο, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι μια θανατηφόρα παγίδα σε όσους προσπαθούν να το προσεγγίσουν.

(Β’ Κύκλος) Επεισόδιο 7o. Η Σαρλότε πηγαίνει στο ξενοδοχείο του Ρατ και του λέει για την αλλαγή των βαγονιών και ότι το τρένο θα δεχθεί επίθεση στο 127ο χιλιόμετρο. Η Σαρλότε και ο Ρατ ξεκινούν για το σημείο που λέει το σημειωματάριο, ενώ ο Ρατ ειδοποιεί τους Χένινγκ και Τσερβίνσκι να έρθουν κι εκείνοι εκεί με φουλ εξοπλισμό. Εντωμεταξύ, χωρίς να το γνωρίζουν η Σαρλότε και ο Γκέρεον, ο Βόλτερ τους ακολουθεί και τους τρακάρει επίτηδες έξω απ’ την πόλη. Το αυτοκίνητό τους πέφτει στη λίμνη και η Σαρλότε δεν μπορεί να ελευθερωθεί και να σωθεί, όσο κι αν προσπαθεί ο Ρατ.
Όταν ο Μπέντα πηγαίνει τη γυναίκα και τα παιδιά του στον σταθμό για να φύγουν για την εκδρομή τους, η Γκρέτα βάζει στο σπίτι τον Ότο, ο οποίος τοποθετεί εκρηκτικό μηχανισμό στο συρτάρι του Μπέντα. Μόλις το ανοίξει, η βόμβα θα εκραγεί, γι’ αυτό η Γκρέτα πρέπει να φύγει. Φτιάχνει βαλίτσα και ετοιμάζεται να φύγει από το σπίτι όταν ο Μπέντα επιστρέφει και λόγω της ταραχής της η συμπεριφορά της είναι αλλόκοτη. Αργότερα, φεύγει από το σπίτι χωρίς καν τη βαλίτσα και ούτε προσέχει ότι η γυναίκα και τα παιδιά του Μπέντα γύρισαν πίσω με το ταξί, επειδή ο Γιάκομπ ήταν άρρωστος.

Σκηνοθεσία: Henk Handloegten, Tom Tyker, Achim von Borries.

Πρωταγωνιστούν: Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Leonie Benesch.

Μοιράσου το άρθρο: