Το όγδοο επεισόδιο του Β’ κύκλου της δραματικής σειράς «Babylon Berlin», παραγωγής Γερμανίας 2017, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση-  οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 23:00.

Γενική υπόθεση: Το Βερολίνο της δεκαετίας του ’20. Είναι μια μητρόπολη για όσους έχουν ταλέντο και φιλοδοξία, για όσους βρίσκονται σε κίνηση. Είναι η Βαβυλώνα. Όμως, κάτω από την αστραφτερή επιφάνεια, οι φτωχές μάζες αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εποχή οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικού εξτρεμισμού. Οι παλιές στρατιωτικές ελίτ δεν έχουν παραιτηθεί ακόμη, ενώ ένα ακόμη πιο τρομακτικό τέρας αρχίζει να τεντώνει τους μύες του.

Όταν ένα φορτηγό τρένο από τη Σοβιετική Ένωση φτάνει, προσελκύει την προσοχή από πολλές μεριές: σε μερικούς ο θησαυρός του είναι το κλειδί για την πολιτική εξουσία, σε άλλους εξασφαλίζει μια ζωή με ελευθερία και πλούτο, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι μια θανατηφόρα παγίδα σε όσους προσπαθούν να το προσεγγίσουν.

(Β’ Κύκλος) Επεισόδιο 8o. Ο Γκέρεον Ρατ καταφέρνει να σώσει τη Σαρλότε από πνιγμό στη λίμνη. Στο σημείο καταφθάνει η ομάδα του Ρατ, και ο Γκρεφ την πηγαίνει τη Σαρλότε στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι με αρχηγό τον Ρατ πηγαίνουν στο σημείο που πρόκειται να γίνει η ληστεία του τρένου. Το σημείο έχει μπλοκάρει η Μαύρη Ράιχσβερ και το τρένο σταματά. Εκεί ο Βόλτερ μπαίνει στο επίμαχο βαγόνι και αντιλαμβάνεται ότι οι ράβδοι χρυσού είναι τελικά κάρβουνο.
Ξαφνικά ένα σύννεφο αερίου βγαίνει από το τρένο και πέφτουν όλοι κάτω εκτός από τον Ρατ και την ομάδα του που έχουν αντιασφυξιογόνες μάσκες. Το αέριο είναι απλώς αναισθητικό που έριξαν οι άνδρες του Ρατ.
Εν τω μεταξύ ο Βόλτερ έχει πάει στον μηχανοδηγό και τον διατάζει υπό απειλή όπλου να βάλει το τρένο πάλι μπροστά. Ο Ρατ τον βλέπει, αποσυνδέει και πυροβολεί το βαγόνι του Βόλτερ, το οποίο τυλίγεται στις φλόγες.
Στο δικαστήριο, ο Ρατ επιβεβαιώνει την έκθεση του Ρατ ότι οι κομμουνιστές τους επιτέθηκαν κατά τη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς.
Στο διαμέρισμα της Σορόκινα κοιτάζοντας ένα οικογενειακό πορτρέτο η Σαρλότε και ο Γκέρεον συνειδητοποιούν ότι το ίδιο το βαγόνι-δεξαμενή είναι από χρυσό.

Σκηνοθεσία: Henk Handloegten, Tom Tyker, Achim von Borries.

Πρωταγωνιστούν: Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Leonie Benesch.

Μοιράσου το άρθρο: