Το έκτο επεισόδιο του Β’ κύκλου της δραματικής σειράς «Babylon Berlin», παραγωγής Γερμανίας 2017, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση-  οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 23:00.

Γενική υπόθεση: Το Βερολίνο της δεκαετίας του ’20. Είναι μια μητρόπολη για όσους έχουν ταλέντο και φιλοδοξία, για όσους βρίσκονται σε κίνηση. Είναι η Βαβυλώνα. Όμως, κάτω από την αστραφτερή επιφάνεια, οι φτωχές μάζες αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εποχή οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικού εξτρεμισμού. Οι παλιές στρατιωτικές ελίτ δεν έχουν παραιτηθεί ακόμη, ενώ ένα ακόμη πιο τρομακτικό τέρας αρχίζει να τεντώνει τους μύες του.

Όταν ένα φορτηγό τρένο από τη Σοβιετική Ένωση φτάνει, προσελκύει την προσοχή από πολλές μεριές: σε μερικούς ο θησαυρός του είναι το κλειδί για την πολιτική εξουσία, σε άλλους εξασφαλίζει μια ζωή με ελευθερία και πλούτο, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι μια θανατηφόρα παγίδα σε όσους προσπαθούν να το προσεγγίσουν.

(Β’ Κύκλος) Επεισόδιο 6ο. Ο Ότο ρίχνει την ευθύνη της δολοφονίας του Φριτς στον Μπέντα. Η Γκρέτα ορκίζεται εκδίκηση για τον αγαπημένο της.

Όταν η Σαρλότε ξαναβρίσκει τις αισθήσεις της βρίσκεται σε χώρο στο Moka Efti και ο Αρμένιος την ανακρίνει για τον χρυσό. Εκείνη δεν ξέρει τίποτα και την πετάει στο ψυγείο για ώρες. Αρχίζει να διαβάζει το σημειωματάριο και βρίσκει πληροφορίες και για τον χρυσό.
Τα στελέχη της μαύρης Ράιχσβερ βρίσκονται στο κρατητήριο, αλλά με άψογες συνθήκες, και σχεδιάζουν πραξικόπημα και την επιστροφή του Κάιζερ στην εξουσία σε μοναρχικό πλέον πολίτευμα.

Ο Ρατ ψάχνει τη Σαρλότε και τότε ο Βόλτερ τον πάει στο Moka Efti, όπου δουλεύει μήπως μάθει κάτι. Εκεί ο Ρατ βλέπει τη Σορόκινα που εμφανίζεται ως τραγουδίστρια «Νίκορος» και όταν της ζητάει να μιλήσουν, εκείνη του αποκαλύπτει για τον χρυσό της οικογένειάς της και το τρένο.

Σκηνοθεσία: Henk Handloegten, Tom Tyker, Achim von Borries.

Πρωταγωνιστούν: Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Leonie Benesch.

Μοιράσου το άρθρο: