Το δεύτερο επεισόδιο του Β’ κύκλου της δραματικής σειράς «Babylon Berlin», παραγωγής Γερμανίας 2017, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση-  οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 23:00.

Γενική υπόθεση: Το Βερολίνο της δεκαετίας του ’20. Είναι μια μητρόπολη για όσους έχουν ταλέντο και φιλοδοξία, για όσους βρίσκονται σε κίνηση. Είναι η Βαβυλώνα. Όμως, κάτω από την αστραφτερή επιφάνεια, οι φτωχές μάζες αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εποχή οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικού εξτρεμισμού. Οι παλιές στρατιωτικές ελίτ δεν έχουν παραιτηθεί ακόμη, ενώ ένα ακόμη πιο τρομακτικό τέρας αρχίζει να τεντώνει τους μύες του.

Όταν ένα φορτηγό τρένο από τη Σοβιετική Ένωση φτάνει, προσελκύει την προσοχή από πολλές μεριές: σε μερικούς ο θησαυρός του είναι το κλειδί για την πολιτική εξουσία, σε άλλους εξασφαλίζει μια ζωή με ελευθερία και πλούτο, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι μια θανατηφόρα παγίδα σε όσους προσπαθούν να το προσεγγίσουν.

(Β’ Κύκλος) Επεισόδιο 2ο. Η Σαρλότε πηγαίνει πάλι με τον Βόλτερ κι εκείνος σε αντάλλαγμα της δίνει χρήματα να κάνει κηδεία στη μητέρα της. Στο Moka Efti κρυφακούει τη συζήτηση του αρχηγού της αστυνομίας να λέει στον Τροχίν από την σοβιετική πρεσβεία και ενημερώνει τον Ρατ ότι ο αρχηγός αναγκάζεται να ελευθερώσει το τρένο, για να επιστρέψει στον αποστολέα του στη Σοβιετική Ένωση.
Στη νεκροψία των 15 του πευκοδάσους αποδεικνύεται ότι τα θύματα είχαν δεχτεί και μία σφαίρα στον λαιμό για σιγουριά, από σοβιετικό τύπο όπλου, ο οποίος είναι καταχωρημένος στους σοβιετικούς πράκτορες Φαλίν και Σελένσκι. Με αυτό το χαρτί Βόλτερ και Ρατ συλλαμβάνουν τους δύο Ρώσους και εκβιάζουν τον Τροχίν να τους πει τα ονόματα της «μαύρης Ράιχσβερ» για να τους αφήσουν ελεύθερους.
Μετά από έρευνα στο μπαρ Πεπίτα ο Μπεμ είναι έξαλλος με τον Ρατ και πηγαίνει να τον βρει στο γραφείο του, αλλά λείπει. Το βράδυ την ώρα που ο Γιένικε πηγαίνει α προειδοποιήσει τον Ρατ, τον ακολουθούν, τον πυροβολούν και τον σκοτώνουν, ενώ του παίρνουν το σημειωματάριο.

Σκηνοθεσία: Henk Handloegten, Tom Tyker, Achim von Borries.

Πρωταγωνιστούν: Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Leonie Benesch.

Μοιράσου το άρθρο: