Το πρώτο επεισόδιο του Β’ κύκλου της δραματικής σειράς «Babylon Berlin», παραγωγής Γερμανίας 2017, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση-  οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 23:00.

Γενική υπόθεση: Το Βερολίνο της δεκαετίας του ’20. Είναι μια μητρόπολη για όσους έχουν ταλέντο και φιλοδοξία, για όσους βρίσκονται σε κίνηση. Είναι η Βαβυλώνα. Όμως, κάτω από την αστραφτερή επιφάνεια, οι φτωχές μάζες αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εποχή οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικού εξτρεμισμού. Οι παλιές στρατιωτικές ελίτ δεν έχουν παραιτηθεί ακόμη, ενώ ένα ακόμη πιο τρομακτικό τέρας αρχίζει να τεντώνει τους μύες του.

Όταν ένα φορτηγό τρένο από τη Σοβιετική Ένωση φτάνει, προσελκύει την προσοχή από πολλές μεριές: σε μερικούς ο θησαυρός του είναι το κλειδί για την πολιτική εξουσία, σε άλλους εξασφαλίζει μια ζωή με ελευθερία και πλούτο, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι μια θανατηφόρα παγίδα σε όσους προσπαθούν να το προσεγγίσουν.

(Β’ Κύκλος) Επεισόδιο 1ο. Καλούν τον Ρατ στον τόπο που βρέθηκαν τα 15 πτώματα των Ρώσων, ανάμεσα στους οποίους νόμιζαν εσφαλμένα ότι βρισκόταν και ο Καρντακόφ. Αναθέτουν στον Ρατ ομάδα έρευνας και ορίζει βοηθούς τον Γιένικε και τη Σαρλότε, που του δίνουν τη φορτωτική που βρήκαν στο τυπογραφείο του Κόκκινου Φρουρίου.
Ο Ρατ βλέπει φωτογραφίες από μία άλλη υπόθεση με έναν άνδρα με ράσο νεκρό, τον λεγόμενο Άγιο Ιωσήφ τσιράκι του υποκόσμου, μες στο τσιμέντο μιας οικοδομής και έχει αναλαμπές.
Πάει στον ιατροδικαστή που εξέτασε το πτώμα του και παίρνει τη σφαίρα που τον σκότωσε, αντικαθιστώντας τη με μία άλλη στην υπόθεση, ενώ καίει ένα κοστούμι του που είναι μες στα τσιμέντα.
Η Σβετλάνα επισκέπτεται τον Νίσεν που αφέθηκε ελεύθερος και του δικαιολογείται για την πράξη της, ζητώντας του συγχώρεση.
Προς έκπληξή του, έρχεται στο Βερολίνο να τον βρει η Χέλγκα με τον γιο της Μόριτς.
Πεθαίνει η μητέρα της Σαρλότε και εκείνη προσπαθεί να βρει λεφτά για να της κάνει κανονική κηδεία.

Σκηνοθεσία: Henk Handloegten, Tom Tyker, Achim von Borries.

Πρωταγωνιστούν: Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Leonie Benesch.

Μοιράσου το άρθρο: