Στην Κούβα μάς ταξιδεύει το τέταρτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Δείξε μου το σπίτι σου» (Show me where you live), παραγωγής Cinétévé/ Arte 2017-2018, μεταδίδει -σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- η ΕΡΤ3, την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, στις 15:00.

 

Μια σειρά που διερευνά τους ανθρώπινους βιότοπους σε όλο τον κόσμο και μας παρουσιάζει την ποικιλομορφία τους, αποκαλύπτοντας τα χαρακτηριστικά των διάφορων πολιτισμών και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

Η σειρά μας ταξιδεύει σε 5 ηπείρους μαζί με τον Philippe Simay, γνωστό ανθρωπολόγο, φιλόσοφο και παρουσιαστή της σειράς , αναζητώντας τους πιο εντυπωσιακούς χώρους διαβίωσης. Γνωρίστε τους κατοίκους ,που άνοιξαν τα σπίτια τους στην εκπομπή για να δούμε πώς αυτά έχουν διαμορφωθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Επεισόδιο 4ο: Κούβα

Λόγω του εμπάργκο και της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, η Κούβα έμεινε μία χώρα με έλλειψη βασικών αγαθών και ελλείμματα σε πόρους και πρώτες ύλες. Ως αποτέλεσμα, στην πρωτεύουσα Αβάνα, οι κάτοικοι άρχισαν να καλλιεργούν μόνοι τους οπωροκηπευτικά, κάνοντας σήμερα την Αβάνα ηγέτη της οργανικής αστικής καλλιέργειας. Στο σημερινό επεισόδιο θα δούμε πώς η ζωή των κατοίκων έχει μεταμορφωθεί έχοντας ανανεώσει παράλληλα την αντίληψή τους για την πόλη.

Μοιράσου το άρθρο: