Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, στις 19:00, η ΕΡΤ2 προβάλλει – σε α’ τηλεοπτική μετάδοση – το 3ο επεισόδιο της βραβευμένης σειράς ντοκιμαντέρ «Διαστημόπλοιο Γη» (Spaceship Earth), παραγωγής Γαλλίας 2016, που θα ολοκληρωθεί σε πέντε ωριαία επεισόδια.

Η ιδέα ότι η Γη είναι ένα μεμονωμένο διαστημόπλοιο γεννήθηκε τη δεκαετία του 1960 και οι διάσημες φωτογραφίες των αστροναυτών του «Απόλλων 11» ήταν η απόδειξη.

Spaceship Earth

Το «Διαστημόπλοιο Γη» είναι μία πραγματικότητα, αλλά και μια μεταφορά που άλλαξε τη ματιά της ανθρωπότητας και πυροδότησε το κίνημα «να σώσουμε τη Γη». Τι σημαίνει όμως πραγματικά;

Επί 50 χρόνια, οι επιστήμονες εργάζονται για να κατανοήσουν την καθημερινή επίδραση της ανθρωπότητας στον πλανήτη μας.

Spaceship Earth (5)

Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ, που τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αγίας Πετρούπολης, προσεγγίζει – με επιστημονικό αλλά και ποιητικό τρόπο  -τη γνώση αυτών των 50 χρόνων, καθώς και την ευθύνη μας απέναντι στο μόνο γνωστό «όχημα» που φιλοξενεί ζωή.

Spaceship Earth (4)

Με γυρίσματα στην Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Βραζιλία, την Ισλανδία, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στο Μάλι και σε άλλες χώρες, βλέπουμε συνεντεύξεις με κορυφαίους επιστήμονες, αλλά και απλούς ανθρώπους που αγωνίζονται να αλλάξουν την τροχιά της καταστροφής μας.

Spaceship Earth (1)

Μοιράσου το άρθρο: