Το νέο επεισόδιο του Β’ κύκλου της εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ «Εκπληκτικά ξενοδοχεία» (Amazing Hotels: Life Beyondthe Lobby), παραγωγής BBC 2018, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11:00.

«Ashford Castle, Ιρλανδία»

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ο Τζάιλς και η Mόνικα φτάνουν στην Ιρλανδία για να επιδιορθώσουν τα επιβλητικά αρχαία προπύργια του Ashford Castle.

Σε μια έκταση 350 στρεμμάτων, το ξενοδοχείο ιδρύθηκε πριν από 800 χρόνια από την οικογένεια Anglo-Norman De Burgo, ενώ, πολύ αργότερα, έγινε το οικογενειακό σπίτι της οικογένειας Guinness.

Με τη βοήθεια του ιστορικού Φιντάν, ο Τζάιλς ανακαλύπτει ότι το κάστρο έχει μια απίστευτη ιστορία μέσα στους αιώνες, φτάνοντας πολλές φορές σε πραγματικό κίνδυνο για να σωθεί από μια σειρά γεγονότων ή από νέους ιδιοκτήτες. Ύστερα από την τελευταία κακή διαχείρισή του, το 2011, το ξενοδοχείο αγοράστηκε και ανακαινίστηκε με 50 εκατομμύρια λίρες, ενώ έχει πλέον τη φιλοδοξία να γίνει το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο!

Ο Τζάιλς και η Mόνικα σύντομα μαθαίνουν πως το μυστικό της επιτυχίας είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στο ξενοδοχείο και οι ισχυροί μακροχρόνιοι δεσμοί του με την τοπική κοινωνία. Το ξενοδοχείο δουλεύει οικογενειακά, με τα μέλη της οικογένειας που εργάζονται όλοι μαζί -μερικοί από τους οποίους είχαν πρόγονους που υπηρετούσαν εκεί!

Σκηνοθεσία: Sam Roubicek.

 

Μοιράσου το άρθρο: