Το όγδοο επεισόδιο της σειράς  «Ένα λουλόυδι στο πέλαγος» (The Southern Flower at Sea), παραγωγής Γαλλίας 2008-2020, μεταδίδει -σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- η ΕΡΤ3, την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στις 16:00.

Ο Φιλίπ Πουπόν, η Ζεραλντίν Ντανόν κι η οικογένειά τους αποφάσισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε τρία χρόνια με το Άνθος του Νότου. Αυτή η θαλάσσια, κατά κύριο λόγο, αποστολή θα διεξαχθεί στα πιο παρθένα μέρη που γνώρισαν τις μεγαλύτερες συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη με την αύξηση της στάθμης της θάλασσας.

Η οικογένεια των Φιλίπ και Ζεραλντίν με τα τέσσερα παιδιά τους, τη Νινά, τη Λορά, τον Λου και τη Μαριόν, θα διασχίσει τον μεγαλύτερο ωκεανό. Θα σαλπάρουν για το 11μηνο ταξίδι στα ανοιχτά όπου θα γνωρίσουν το λαό της Πολυνησίας, τον πολιτισμό τους και τη βιοποικιλότητα αυτών των μακρινών περιοχών.

Από την Αλάσκα ως το Βανουάτου περνώντας από τις Νήσους Μαρκέζας, Τουαμότου και Γκάμπιερ καθώς και τις Αουστράλ Νήσους, αυτή η μικρή οικογένεια θα μας εξιστορεί καθημερινά τις περιπέτειές της.

Επεισόδιο 8ο:  Στη ΒραζιλίαΑ΄μέρος (The Southern Flower at sea in Brazil 1)

Μετά από 55.000 μίλια και μια ανάπαυλα, που κέρδισε με την αξία του, στην Ουσουάια, το Άνθος του Νότου, έχει συνέλθει από τις περιπέτειές του στην Ανταρκτική και είναι έτοιμο να διασχίσει τα ζεστά νερά της Βραζιλίας. Ταξιδεύοντας για το Παρατί, οι πτώσεις της θερμοκρασίας και η βροχή βοηθούν την οικογένεια να προσαρμοστεί στην τροπική ζώνη. Στο Παρατί, η οικογένεια εξερευνά τις αποικιακές κατοικίες και τα όμορφα πλακόστρωτα δρομάκια που γεμίζουν νερό κατά την πλημμυρίδα.

Πριν να συνεχίσει προς το ILHA GRANDE, το σκάφος κάνει μια στάση στο φιόρδ Μαμανγκούα, στο μικρό γραφικό ψαρολίμανο. Ο Λου γνωρίζεται με τα παιδιά και ξεκινά ένας αγώνας ποδοσφαίρου. Ο καλός καιρός επιστρέφει και όλοι βρίσκουν τους ρυθμούς τους στο σκάφος. Κάθε μέρα, η οικογένεια αγοράζει ψάρια, 50 σεντάβος το κιλό, από ψαράδες που συναντά τυχαία.

Προορισμός: ILHA GRANDE, παραλίες SACO DO CEU και LOPES. Το νησί είναι υπέροχο, παρά τη μόλυνση των ακτών του. Στη LOPES, η Ζεραλντίν γνωρίζει τη Ζίζι, εθελόντρια σε μια οργάνωση για τον καθαρισμό των ακτών.

Μετά από μία νύχτα πλεύσης, το Άνθος του Νότου φτάνει μεγαλοπρεπώς στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πανέμορφη θέα του Όρους Κορκοβάντο που ξεπροβάλει μέσα απ’ την ομίχλη κόβει την ανάσα, κι ένα σκάφος περιτριγυρίζεται από φρεγάτες καθώς ο ήλιος ανατέλλει. Η οικογένεια θα επισκεφτεί πολλές γειτονιές του Ρίο: τις παραλίες της Ιπανέμα και της Κοπακαμπάνα, τη συνοικία της Σάντα Τερέζα, το Κορκοβάντο.

Μοιράσου το άρθρο: