Στα ταραγμένα νερά του Ινδικού Ωκεανού μάς ταξιδεύει η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 «Ένα λουλούδι στο πέλαγος» (The Southern Flower at sea), την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

Ο Φιλίπ Πουπόν, η Ζεραλντίν Ντανόν κι η οικογένειά τους αποφάσισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε τρία χρόνια με το Άνθος του Νότου. Αυτή η θαλάσσια, κατά κύριο λόγο, αποστολή θα διεξαχθεί στα πιο παρθένα μέρη που γνώρισαν τις μεγαλύτερες συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη με την αύξηση της στάθμης της θάλασσας.

Η οικογένεια των Φιλίπ και Ζεραλντίν με τα τέσσερα παιδιά τους, τη Νινά, τη Λορά, τον Λου και τη Μαριόν, θα διασχίσει τον μεγαλύτερο ωκεανό. Θα σαλπάρουν για το 11μηνο ταξίδι στα ανοιχτά, όπου θα γνωρίσουν το λαό της Πολυνησίας, τον πολιτισμό τους και τη βιοποικιλότητα αυτών των μακρινών περιοχών.

Από την Αλάσκα ώς το Βανουάτου περνώντας από τις Νήσους Μαρκέζας, Τουαμότου και Γκάμπιερ, καθώς και τις Αουστράλ Νήσους, αυτή η μικρή οικογένεια θα μας εξιστορεί καθημερινά τις περιπέτειές της.

Επεισόδιο 17ο: Στον Ινδικό ΩκεανόΑ΄ μέρος

(The Southern Flower at sea in Indian Ocean A‘)

Το Άνθος του Νότου φτάνει στον δέκατο χρόνο του ταξιδιού του στον κόσμο και, για αυτή τη νέα εξόρμηση, σκίζει με την πλώρη του τα ταραγμένα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Η οικογένεια Πουπόν-Ντανόν ξεκινά να εξερευνήσει επί 5 μήνες τη νότια Ασία.

Πρώτος σταθμός, μια απόδραση στα βόρεια του Πακιστάν, στα Ιμαλάια. Η οικογένεια είναι μόνη στον κόσμο σε αυτή την τεταμένη περιοχή. Στον δρόμο για το Νάνγκα Παρμπάτ, την ένατη ψηλότερη κορυφή, η Μαριόν φοβάται πως θα πέσουν στον γκρεμό.

Αφού έμειναν σε καραντίνα για 4 ημέρες, προτού τους επιτραπεί η είσοδος στο λιμάνι της Βομβάης, πλήρωμα και καπετάνιος χάνονται στη βοή των ινδικών δρόμων και απολαμβάνουν τις γεύσεις της χώρας των μπαχαρικών. Στη Μανάρ, στην καρδιά των φυτειών του τσαγιού, η Λορά και η Μαριόν δοκιμάζουν χορτοφαγικό κάρι. «Μ’ αρέσει να τρώω με τα χέρια», σχολιάζει η Μαριόν.

Σειρά ντοκιμαντέρ 20 ωριαίων επεισοδίων γαλλικής παραγωγής 2008-2020

Μοιράσου το άρθρο: