Στο πλαίσιο της οικολογικής σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ1, “Μήλα μου πράσινα”, που εξετάζει τα βασικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα εστιάζοντας στην καθημερινότητα και στον οικολογικό τρόπο διαβίωσης, την Τρίτη 18 Αυγούστου, στις 17:00, η Λενιώ Μυριβήλη μας προσκαλεί στο “Πράσινο σπίτι”.

Το σπίτι μας είναι ένας πλανήτης σε μικρογραφία. Καταναλώνει φυσικούς πόρους και παράγει απορρίμματα. Από την καθημερινότητά μας και το σπίτι μας, ξεκινάει η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Ένα οικολογικό σπίτι εξοικονομεί ενέργεια και νερό, καταναλώνει οικολογικά προϊόντα και παράγει ελάχιστα απορρίμματα.Με πολύ απλά βήματα και μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, μπορούμε να πρασινίσουμε τα σπίτια μας.

Η εκπομπή λοιπόν, λέει «όχι» στα τοξικά στο σπίτι, «ναι» στην εξοικονόμηση νερού και στην ανακύκλωση, και καλεί την εκπρόσωπο της Greenpeace, Όλγα Βαρκαδάκη, να μας “μαγειρέψει”, με φυσικά υλικά, οικολογικά απορρυπαντικά και άλλα οικιακά προϊόντα.

Για τη σημασία των υδάτινων πόρων, μιλάει η Ερμιόνη Φρεζούλη, υπεύθυνη πολιτικής του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, και προτείνει έξυπνους τρόπους εξοικονόμησης νερού.

Τέλος, η Πωλίνα Γκιόκα, υπεύθυνη προγραμμάτων της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, μας δείχνει πώς να στήσουμε έναν κάδο κομποστοποίησης στο σπίτι μας και πώς να παράγουμε λιγότερα απορρίμματα.


 

Info

Παρουσίαση: Λενιώ Μυριβήλη.
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Αναστασίου.
Σενάριο: Λενιώ Μυριβήλη, Αλεξάνδρα Σαλίμπα.
Αρχισυνταξία: Αλεξάνδρα Σαλίμπα.
Επιστημονική επιμέλεια: Μαρία-Στέλλα Αλούπη.
Σχεδιασμός & οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Ντούμα.
Παραγωγή: Μανώλης Σακκαδάκης.
Εταιρεία παραγωγής: MAGIKON.

Μοιράσου το άρθρο: