Ένα ακόμα «Ταξίδι στη μνήμη», αυτό του Σταμάτη Φασουλή, προβάλλει η ΕΡΤ2 την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στις 18:00. Το «Ταξίδι στη μνήμη» για τον Σταμάτη Φασουλή αρχίζει από τη γενέτειρά του, τη Σαλαμίνα.

Τον βρίσκουμε πάνω στο πλοίο να ατενίζει τον ορίζοντα και να θυμάται το πρώτο του ταξίδι στην Αθήνα, μια διαδρομή γεμάτη νεανικά όνειρα και καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Στη Σαλαμίνα ξυπνούν οι μνήμες του παρελθόντος, τα παιδικά του ανέμελα παιχνίδια, οι γονείς του, το σχολείο, το σπίτι του. Οι δρόμοι της Σαλαμίνας και η περιδιάβασή τους από τον Σταμάτη Φασουλή, μας βοηθάει να καταλάβουμε περισσότερα για τον ίδιο και για το πηγαίο ταλέντο του.

Στο δεύτερο σπίτι του, το Θέατρο «Δημήτρης Χορν», συνεχίζει την αφήγησή του, μιλώντας μας για τους μεγάλους δασκάλους του και τους σημαντικούς ανθρώπους που γνώρισε: τον Τερζάκη, τον Μινωτή, την Παξινού, την Αρώνη και φυσικά το Δημήτρη Χορν, μια προσωπικότητα που τον ακολουθεί πάντα στη ζωή του. Θυμάται το «Ελεύθερο Θέατρο», τα ξέγνοιαστα χρόνια, μας μιλάει για το νέο ελληνικό θέατρο, όπου έχει αφιερώσει τη ζωή του ως ηθοποιός, μα κυρίως ως σκηνοθέτης.

Το σινεμά του αρέσει πολύ, αλλά η συμμετοχή του είναι μικρή, διότι είναι αφοσιωμένος στη μεγάλη του αγάπη: το θεατρικό σανίδι.

Ο Σταμάτης Φασουλής αναπολεί, παθιάζεται, ονειρεύεται και εμείς μαζί του τον ακολουθούμε στο όνειρο που χάραξε ο ίδιος στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν».

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται σε επανάληψη.

Μοιράσου το άρθρο: