Την κωμωδία «Διπλοπενιές», παραγωγής 1966, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 στις 21:30.

Υπόθεση: Κάποια μέρα που ο Γρηγόρης δουλεύει στην οικοδομή και ταυτόχρονα τραγουδάει, τυχαίνει να περνούν από εκεί ένας μαέστρος, ο Βαγγέλης και δύο μπουζουξήδες. Τον ακούν, μαγεύονται από την καθάρια φωνή του και του προτείνουν να γίνει μέλος της ορχήστρας τους. Έτσι, ο νιόπαντρος μεροκαματιάρης βρίσκεται και με μία δεύτερη δουλειά, στο νυχτερινό κέντρο του κυρ-Λευτέρη. Στο κέντρο έρχεται βέβαια και η γυναίκα του η Μαρίνα, η οποία δεν αργεί να ανεβεί στην πίστα, να κάνει τα τσαλίμια της και να μαγέψει τους πάντες. Η επιτυχία της όμως έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικογενειακή ζωή του ζευγαριού, μια και οι θαυμαστές της Μαρίνας, όπως και οι θαυμάστριες του Γρηγόρη τούς απομακρύνουν τον ένα από τον άλλο. Όμως, οι ζήλιες και οι καβγάδες, έπειτα από κάποια έξαρση, υποχωρούν και το ζευγάρι επανέρχεται στην ομαλή συμβίωση.

Διακρίσεις

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 1966

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκαλενάκης

Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος

Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος

Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης

Σκηνικά: Πέτρος Καπουράλης

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Βασίλης Αυλωνίτης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ρίκα Διαλυνά, Νικήτας Πλατής, Σάσα Καστούρα, Άρης Μαλλιαγρός, Πέτρος Λοχαΐτης, Χρόνης Εξαρχάκος, Βάσω Μεριδιώτου, Σταμάτης Κόκοτας, Μπάμπης Ανθόπουλος, Αντουανέτα Ροντοπούλου, Ντίνος Καρύδης, Στέλιος Λιονάκης, Φιλήμων Μεθυμάκης, Σάκης Τσολακάκης, Νίκος Φέρμας

 

Μοιράσου το άρθρο: