Το όγδοο επεισόδιο της σειράς «Η ζωή εν τάφω», που βασίζεται στο ομότιτλο αντιπολεμικό μυθιστόρημα του Στράτη Μυριβήλη, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, στις 22:00.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Έπειτα από την ερωτική επιστολογραφία του Αντώνη Κωστούλα, εθελοντή στρατιώτη στη Μεραρχία Αρχιπελάγους, με την τρυφερή Μυρσίνη, δασκάλα του Παρθεναγωγείου Μυτιλήνης, ακολουθούμε τα βήματα των πολιτικών εξελίξεων που μας οδηγούν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και γενικότερα διαπλέουμε σε μια διαχρονική ματιά των απάνθρωπων συνθηκών και της καταστροφικής ματαιότητας κάθε πολέμου. Μία υπέροχη, ευαίσθητη ερωτική ιστορία, που μεγαλώνει όπως «μια παπαρούνα» στα ζοφερά χαρακώματα.

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν σε πολλά σημεία της Ελλάδας και κυρίως στη Μυτιλήνη, τη Μακεδονία και την Αττική.

Αντιπολεμική δραματική σειρά 16 επεισοδίων, παραγωγής 2018-2019.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Τάσος Ψαρράς.

Παραγωγός: Γιώργος Κυριάκος.

Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Παπαδάτος.

Σκηνογραφία: Μιχάλης Σδούγγος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος.

Ηχοληψία: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Νίκος Μπουγιούκος.

Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου.

Ενδυματολόγος: Ιουλία Σταυρίδου.

Εκτέλεση παραγωγής: View Master Films.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Μοθωναίος, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Θάλεια Σταματέλου, Νάντια Δαλκυριάδου, Άρης Μπαλής, Έκτορας Λιάτσος, Βασίλης Κουκαλάνι, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ερρίκος Λίτσης, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Μάριος Κρητικόπουλος, Γιάννης Παπαγιάννης, Γιάννης Ζωγράφος, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Δημήτρης Λιόλιος, Γιάννης Κοκιασμένος, Κώστας Καστανάς, Πολύδωρος Βογιατζής, Δημήτρης Κουτρουβιδέας, Ηρώ Μπέζου, Δημήτρης Μήτρου, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Γιώργος Σπάνιας, Ανδρέας Κανελλόπουλος, Νικόλας Πανταζής, Μαρία Βαρθακούρη, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη.

Eπεισόδιο 8: Ο λοχαγός αναθέτει στον Αντώνη Κωστούλα μια εύκολη σχετικά αποστολή. Μαζί με ορισμένους άλλους στρατιώτες να μεταβούν στο κοντινό δασύλλιο για να κόψουν ξύλα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σαν υποστυλώματα των αμπριών. Η υπηρεσία ολοκληρώθηκε γρήγορα σχετικά και οι στρατιώτες άρχισαν να διηγούνται ιστορίες από την προσωπική τους ζωή. Πρώτος ξεκίνησε ο Αγγελέτος περιγράφοντας με λεπτομέρειες τη γνωριμία του με μια νεαρή μικροπαντρεμένη που η ανάγκη την έσπρωξε το περασμένο φθινόπωρο να δουλέψει σαν μαζώχτρα ελιών στον ελαιώνα του γιατρού Κακουρέλλη. Η γνωριμία τους εξελίχτηκε σε ερωτική σχέση και καθώς η διήγηση προχωρούσε, ο Μπήλιος, φίλος και συγκάτοικος του Αγγελέτου στο ίδιο αμπρί, άρχισε να αναγνωρίζει στη διήγηση του φίλου του την γυναίκα του. Όταν βεβαιώθηκε ότι πράγματι επρόκειτο για την γυναίκα του η αντίδρασή του ήταν άμεση και βίαιη με απρόοπτες εξελίξεις…

Σκηνοθεσία-σενάριο: Τάσος Ψαρράς.
Παραγωγός: Γιώργος Κυριάκος.
Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Παπαδάτος.
Σκηνογραφία: Μιχάλης Σδούγγος.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος.
Ηχοληψία: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Νίκος Μπουγιούκος.
Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου.
Ενδυματολόγος: Ιουλία Σταυρίδου.
Εκτέλεση παραγωγής: View Master Films.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Μοθωναίος, Νικόλας Πανταζής, Αχιλλέας Σκεύης, Δημήτρης Μήτρου, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Γιώργος Σπάνιας, Κίμων Κανελλόπουλος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Θάλεια Σταματέλου, Νάντια Δαλκυριάδου, Άρης Μπαλής, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Πολύδωρος Βογιατζής, Έκτορας Λιάτσος, Αντώνης Πριμηκύρης, Δημήτρης Λιόλιος, Βασίλης Κουκαλάνι, Γιάννης Μπέζος, Δημήτρης Πασσάς, Γιάννης Παπαγιάννης, Γιάννης Ζωγράφος, Βίκυ Κατσίκα, Λάμπρος Κτεναβός, Γιώργος Παπαγεωργίου, Μάρθα Μπούρχα, Μαρία Σταυράκη.

Μοιράσου το άρθρο: