Το ένατο επεισόδιο της σειράς «Η ζωή εν τάφω», που βασίζεται στο ομότιτλο αντιπολεμικό μυθιστόρημα του Στράτη Μυριβήλη, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, στις 22:00.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Έπειτα από την ερωτική επιστολογραφία του Αντώνη Κωστούλα, εθελοντή στρατιώτη στη Μεραρχία Αρχιπελάγους, με την τρυφερή Μυρσίνη, δασκάλα του Παρθεναγωγείου Μυτιλήνης, ακολουθούμε τα βήματα των πολιτικών εξελίξεων που μας οδηγούν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και γενικότερα διαπλέουμε σε μια διαχρονική ματιά των απάνθρωπων συνθηκών και της καταστροφικής ματαιότητας κάθε πολέμου. Μία υπέροχη, ευαίσθητη ερωτική ιστορία, που μεγαλώνει όπως «μια παπαρούνα» στα ζοφερά χαρακώματα.

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν σε πολλά σημεία της Ελλάδας και κυρίως στη Μυτιλήνη, τη Μακεδονία και την Αττική.

Αντιπολεμική δραματική σειρά 16 επεισοδίων, παραγωγής 2018-2019.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Τάσος Ψαρράς.

Παραγωγός: Γιώργος Κυριάκος.

Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Παπαδάτος.

Σκηνογραφία: Μιχάλης Σδούγγος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος.

Ηχοληψία: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Νίκος Μπουγιούκος.

Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου.

Ενδυματολόγος: Ιουλία Σταυρίδου.

Εκτέλεση παραγωγής: View Master Films.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Μοθωναίος, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Θάλεια Σταματέλου, Νάντια Δαλκυριάδου, Άρης Μπαλής, Έκτορας Λιάτσος, Βασίλης Κουκαλάνι, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ερρίκος Λίτσης, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Μάριος Κρητικόπουλος, Γιάννης Παπαγιάννης, Γιάννης Ζωγράφος, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Δημήτρης Λιόλιος, Γιάννης Κοκιασμένος, Κώστας Καστανάς, Πολύδωρος Βογιατζής, Δημήτρης Κουτρουβιδέας, Ηρώ Μπέζου, Δημήτρης Μήτρου, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Γιώργος Σπάνιας, Ανδρέας Κανελλόπουλος, Νικόλας Πανταζής, Μαρία Βαρθακούρη, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, ώρα 22:00

Eπεισόδιο 9ο. Η Μυρσίνη γράφει χαρούμενη ένα γράμμα για τον Αντώνη που θα μεταφέρει ο Αγγελέτος χωρίς να μεσολαβήσει η λογοκρισία. Πηγαίνει την ώρα του ραντεβού στο καφενείο του Απελλή αλλά ο Αγγελέτος δεν εμφανίζεται. Μετά την αποκάλυψη των δραματικών γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατο της Στυλιανούλας φεύγει κατευθείαν για τη μονάδα του.

Εκεί πληροφορείται από το λοχαγό ότι αποφασίστηκε η μετάθεσή του σε άλλο λόχο και σε άλλο σύνταγμα για να μη δοθεί συνέχεια στην διένεξή του με τον Μπήλιο. Ταυτόχρονα, ο λόχος του Αντώνη μετατίθεται σε νέο χαράκωμα πλησιέστερα στην πρώτη γραμμή. Είναι ένα χαράκωμα που κάνει πόλεμο και οι στρατιώτες αφήνουν πλέον το σκάψιμο και αφοσιώνονται αποκλειστικά σε πολεμικά καθήκοντα.

Στη Μυτιλήνη ο Ίωνας συναντά σ’ ένα κεντρικό καφενείο τη Μυρσίνη, της εξομολογείται τον έρωτα του γι’ αυτήν και την επιθυμία του να παντρευτούν. Η Μυρσίνη θεωρεί αδιανόητο κάτι τέτοιο αφού γνωρίζει τη σχέση της με τον Αντώνη Κωστούλα. Την ίδια στιγμή ένα περίπολο ελέγχει τους νέους που βρίσκονται εκτός στρατεύματος και τους οδηγεί στο φρουραρχείο για να διαπιστωθεί αν νομίμως δεν υπηρετούν. Ο Ίωνας για να αποφύγει τον έλεγχο εγκαταλείπει την Μυρσίνη και εξαφανίζεται.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Μοθωναίος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Δημήτρης Λιόλιος, Άρης Μπαλής, Δημήτρης Σαμόλης, Γιώργος Αρμένης, Ράνια Οικονομίδου, Παναγιώτης Μποτίνης, Έκτορας Λιάτσος, Μάρθα Μπούρχα, Γιώργος Γλάστρας, Δημήτρης Κοτζιάς, Μαρία Σταυράκη, Νικόλας Πανταζής, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιάννης Κοκιασμένος, Αχιλλέας Σκευής, Πολύδωρος Βογιατζής, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Ρόδης

Μοιράσου το άρθρο: