Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι» με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Κάθε τόπος και τραγούδια που καθρεφτίζουν την ταυτότητα, τις συνήθειες, τα έθιμα, τα χαμόγελα και τους καημούς των ανθρώπων της…

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019 στις 22:00, θα ανακαλύψουμε την Ελλάδα μέσα από την παράδοση και τις μουσικές που γέννησε ο λαός.

Η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική που θα μας κάνει να θυμηθούμε τα τραγούδια που ακούσαμε από τις γιαγιάδες μας και την οικογένειά μας, στις γιορτές, στις χαρές και σε σημαντικές στιγμές.

Θα θυμηθούμε, θα χορέψουμε, και θα ανακαλύψουμε μαζί, πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει η παραδοσιακή μουσική στη ζωή και στις μνήμες μας.

Από την Ήπειρο με τον θρύλο Πετρολούκα Χαλκιά και τον Αντώνη Κυρίτση, στην Ικαρία με το συγκρότημα του Νίκου Φάκαρου, τον Πόντο με τον Κώστα Αγέρη και το συγκρότημά του και σε όλη την Ελλάδα με τους Σταύρο Σιόλα, Γιώργο Σκορδαλό, Μιχάλη Φραγκιαδάκη, Μυρτώ Καμβυσίδη, Βιβή Βουτσελά, Σταύρο Χαλιαμπάλια με το συγκρότημα «Έτερον ήμισυ».

Μαζί μας η εθνομουσικολόγος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ρενάτα Δαλιανούδη, η σκηνοθέτις Ζαχαρούλα Χρόνη, ο λαογράφος Γιώργος Φραγκάκης και οι ηθοποιοί Τάκης Βαμβακίδης, Χρύσα Κλούβα, Δημήτρης Τοπαλίδης, Ηρώ Πεκτέση, Εμμανουέλα Κοντογιώργου, Κασσάνδρα Τζάρτζαλου, Μαρία Νεφέλη Δούκα.

Η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος παρέα με πολλούς και εκλεκτούς καλεσμένους μας περιμένουν με ένα ακόμα ολοκαίνουργιο επεισόδιο του «Στα Τραγούδια λεμέ ΝΑΙ» σε μια βραδιά… σαν γιορτή στο σπίτι μας.

Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη, Μιχάλης Μαρίνος.

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης.

Συντακτική ομάδα: Αλέξανδρος Καραμαλίκης, Δημήτρης Μηλιόγλου.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Mανόλης Ανδρουλιδάκης.

Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Φιλιούση.

Μοιράσου το άρθρο: