Αυτό το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, στις 22:00, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ναι», με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο επισκέπτεται το μουσικό σύμπαν του μοναδικού Μίμη Πλέσσα. Ένα Σύμπαν γεμάτο από ζωή και γιορτή. Τη γιορτή της μουσικής!

Ο Μίμης Πλέσσας και η «Χαρά της Ζωής του», Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, μας άνοιξαν το σπίτι τους και μας έδωσαν την ευκαιρία να τον απολαύσουμε στο προσωπικό του καταφύγιο με τα αγαπημένα του πιάνα.

Εκεί, δίπλα σε ένα από αυτά συναντήσαμε τον Κώστα Μακεδόνα, να τραγουδά μαζί του αγαπημένες μας επιτυχίες. Σε αυτή τη συνάντηση και ο φίλος και συνεργάτης του συνθέτη, Δάκης, ο οποίος μας θύμισε Εκείνο Το Πρωί Στην Κηφισιά.

Ο πληθωρικός Τάκης Ζαχαράτος εισέβαλε στο χώρο και με τον μοναδικό του τρόπο μετατράπηκε σε Ρένα Βλαχοπούλου!
Η γιορτή μεταφέρθηκε στο πλατό της εκπομπής με τον Κώστα Μακεδόνα και τον Δάκη να συνεχίζουν αυτό που άρχισε στην Καλλιτεχνούπολη, ενώ η Λουκίλα Πλέσσα συνοδεύει με τις αδημοσίευτες ιστορίες πίσω από τα τραγούδια, μέσα από το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε «Μίμης Πλέσσας – Ποιος Το Ξέρει;»

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς η έκπληξη που μας έκανε ο ίδιος ο συνθέτης! Ο Μίμης Πλέσσας εμφανίζεται στο πλατό, αναλαμβάνει τα πλήκτρα και κάνει τις νότες να χορεύουν κάτω από τα χέρια του!

Ο Σπύρος Κλείσσας, είκοσι χρόνια συνεργάτης του Μίμη Πλέσσα, μας ταξίδεψε με την υπέροχη φωνή του σε διάφορες γειτονιές αυτού του σύμπαντος, ενώ η Δέσποινα Ολυμπίου ερμήνευσε επιτυχίες του συνθέτη.

Για τον Μίμη Πλέσσα μας μίλησε και ο καρδιακός φίλος, συνάδελφος και παντοτινός θαυμαστής του, Γιώργος Χατζηνάσιος.
Η Πέννυ Μπαλτατζή με την ξεχωριστή φωνή και την ιδιαίτερη παρουσία έφερε το δικό της αέρα στο αφιέρωμα.
Στην παρέα μας και εξαίρετοι ακόμη καλλιτέχνες, που θαυμάζουν και τραγουδούν Πλέσσα σε όλες τους τις εμφανίσεις. Ο Δήμος Αναστασιάδης, ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης, η Μιρέλα Πάχου, η Δέσποινα Ραφαήλ, η Κωνσταντία Πουτκάρη και η Μαρίλια Μητρούση.

Μια πολύ ξεχωριστή στιγμή η ερμηνεία της εκπληκτικής κουβανής τραγουδίστριας Rosanna Mailan του τραγουδιού «A Ti Dedicaré Toda Mi Vida» σε μια διασκευή στα ισπανικά, του τραγουδιού «Αν είναι η αγάπη αμαρτία».

Σε μια πολύ διαφορετική πρόταση, η Σοφία Κουρτίδου μας παρουσίασε μια live vocal looping εκδοχή τραγουδιού του συνθέτη.

Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη – Μιχάλης Μαρίνος

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης

Αρχισυνταξία: Τζένη Ιωαννίδου

Υπεύθυνος καλεσμένων: Χρήστος Καρυώτης

Διεύθυνση ορχήστρας: Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Φιλιούση

Μοιράσου το άρθρο: