Τα δύο πρώτα επεισόδια της εξαιρετικής σειράς «Black Out», έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρα 00:30.

Πρόκειται για δραματική σειρά με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ, 13 επεισοδίων, παραγωγής 1998.

Παραγωγή: Pausilypon Films, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ Α.Ε., PPV, Tonikon, Petra (Ελλάδα), Mact Productions (Γαλλία), Animatografo Producao Des Filmes (Πορτογαλία).

Με την υποστήριξη των: Eurimages, European Script Fund, Strategics-Scale, Euro-Aim, Hellenic Air Force.

Παίζουν: Άλκις Κούρκουλος, Μυρτώ Αλικάκη, Κλέων Γρηγοριάδης, Χάνα Σιγκούλα (Hanna Schygulla), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Έλενα Ναθαναήλ, Νίκος Γεωργάκης, Κρατερός Κατσούλης, Στέργιος Νένες, Κώστας Κάππας, Κώστας Αποστολίδης, Σταύρος Μερμήγκης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Καυγαλάκης, Όθων Μεταξάς, Τάσος Νούσιας, Νίκος Ψαρράς, Νινή Βοσνιάκου, Γιώργος Γουβαλάρης, Σταμάτης Παγώνης, Σπύρος Περδίου, Κωνσταντίνος Κατσέλης, Παύλος Μίχας.

Υπόθεση: Μυστηριώδεις μαγνητοταινίες με τη φωνή του νεκρού πιλότου Χρίστου, επαναφέρουν το θυελλώδη έρωτά του για τη Μαρία και αναστατώνουν τη ζωή της, καθώς και τη ζωή του καινούργιου της εραστή, του φωτογράφου Σταύρου.  Το μυστικό του ερωτευμένου

πιλότου, που χάθηκε στο Αιγαίο καταδιώκοντας τούρκικα αεροσκάφη, θα αποκαλυφθεί μέσα από το κρυφό σύστημα βιντεοσκόπησης του φωτογράφου, με το οποίο παρακολουθεί τα πάντα.

Η τηλεοπτική σειρά είναι βασισμένη στην ομότιτλη βραβευμένη κινηματογραφική ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, που χαρακτηρίστηκε ως «η πρώτη γνήσια μεταμοντέρνα ελληνική ταινία που χρησιμοποίησε αριστοτεχνικά κάθε κινηματογραφική τεχνική (και στο σενάριο και στην εικόνα)». Η τηλεοπτική σειρά είχε προβλεφθεί από τη συγγραφή του αρχικού σεναρίου, γραφόταν παράλληλα με το σενάριο της ταινίας, γυρίστηκε με κινηματογραφικούς όρους παράλληλα με την ταινία και περιέχει σκηνές που γράφτηκαν ειδικά για την τηλεοπτική μεταφορά της ιστορίας και δεν περιέχονται στην κινηματογραφική εκδοχή.

Η ταινία τιμήθηκε με τις εξής διακρίσεις:

  • Κρατικό βραβείο ταινίας 1998
  • Κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη
  • Κρατικό βραβείο α΄ γυναικείου ρόλου
  • Κρατικό βραβείο μοντάζ
  • Κρατικό βραβείο ήχου
  • Βραβείο τεχνικής αρτιότητας της Ένωσης Tεχνικών Eλλάδας
  • Βραβείο σκηνοθεσίας Filmnet 2000

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μενέλαος Καραμαγγιώλης.

Φωτογραφία: Ηλίας Κωνσταντακόπουλος.

Μοντάζ: Τάκης Γιαννόπουλος.

Μουσική: Νίκος Κυπουργός.

Σκηνικά: Τίνα Καραγεώργη.

Κοστούμια: Άγις Παναγιώτου.

Ήχος: Μαρίνος Αθανασόπουλος.

Χορογραφίες: Kώστας Ρήγος, Αλεξάνδρα Μαγιολέττη.

Μοιράσου το άρθρο: