«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα νοσταλγικό αφιέρωμα, στον πολυγραφότατο και κοσμαγάπητο συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 21:00 στην ΕΡΤ2.

Ο Μιχάλης Σουγιουλτζόγλου, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, μεσουράνησε στη μουσική σκηνή της χώρας για τρεις δεκαετίες, από το 1928 που συνέθεσε το πρώτο του ταγκό, έως τον απροσδόκητο θάνατό του το 1958.

Ασχολήθηκε με όλες τις φόρμες και τα μουσικά στιλ με μεγάλη επιτυχία, θεωρείται ο «πατέρας» της σχολής του «αρχοντορεμπέτικου», που έφερε κοντά την ευρωπαϊκή μουσική και το ρεμπέτικο.

Τα τραγούδια του παραμένουν διαχρονικά και ο χρόνος δεν φθείρει, αλλά αναδεικνύει το πολύτιμο έργο του.

Μας άφησε παρακαταθήκη γύρω στα 750 τραγούδια, τη μουσική 10 κινηματογραφικών ταινιών και 50 θεατρικών επιθεωρήσεων. Ο Αλέκος Σακελλάριος έλεγε για εκείνον: «Και την Αγία Γραφή να του δώσεις, θα τη μελοποιήσει!».

Στη φιλόξενη αυλή μας ήρθαν οι πολυαγαπημένες του κόρες Ηρώ και Αλίκη Σουγιούλ και μας διηγήθηκαν ενδιαφέρουσες ιστορίες από τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο του σπουδαίου συνθέτη.

Στην παρέα μας ακόμη, ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στη βιογραφική παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο», που έγραψε και σκηνοθέτησε με μεγάλη επιτυχία ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μαλισσόβας.

Από τη σύναξη αυτή, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μπάμπης Τσέρτος, ο οποίος έχει μελετήσει σε βάθος το έργο του σπουδαίου συνθέτη.

Επίσης, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι ο Δώρος Δημοσθένους με την αισθαντική φωνή του, η καλλίφωνη και ευγενική Ειρήνη Τουμπάκη, καθώς και η Ειρήνη Τζαμτζή, η οποία συνεχίζει τη μουσική παράδοση της οικογένειας Σουγιούλ.

Ελάτε στη φιλόξενη αυλή μας για να ακούσετε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες εκείνης της εποχής και να τραγουδήσετε μαζί μας κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του Μιχάλη Σουγιούλ, όπως: «Ας ερχόσουν για λίγο», «Το τραμ το τελευταίο», «Μια ζωή την έχουμε», «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα», «Ασ’ τα τα μαλλάκια σου», «Ο μήνας έχει εννιά», «Άρχισαν τα όργανα», «Απόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα» κ.ά.

Παίζουν οι μουσικοί: Δαυίδ Ναχμίας (πιάνο), Γιάννης Τσέρτος (πιάνο), Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Κώστας Ζαριδάκης (μπουζούκι), Δημήτρης Κουφογιώργος (κιθάρα).

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

Μοιράσου το άρθρο: