«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, παρουσιάζει μια εκπομπή αφιερωμένη στα παιδιά, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 21:00 στην ΕΡΤ2

Το πνεύμα των Χριστουγέννων επισκέφτηκε και τη δική μας αυλή και έτσι αφιερώσαμε μία εκπομπή στα παιδιά μας, τα ανίψια μας, τα βαφτιστήρια μας και, σε τελική ανάλυση, στο παιδί που κρύβεται μέσα μας!

Ενδιαφέροντες άνθρωποι ήρθαν κοντά μας για να μιλήσουμε για την αγάπη, την αλληλεγγύη, την υπομονή, την τρυφερότητα, την αθωότητα…

Ελάτε και εσείς μαζί μας και ακολουθήστε μας σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι στην παιδική ηλικία με την προτροπή «Γίνε μαζί μου παιδί», όπως είναι και ο τίτλος του πρώτου τραγουδιού, το οποίο θα ακούσουμε, από την καταπληκτική Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Το πλατό μας γεμίζει χαρά και οι μελωδικές φωνές των παιδιών μάς ταξιδεύουν και γλυκαίνουν τις καρδιές μας.

Κοντά μας και έξι θεατρικές ομάδες, οι οποίες υπηρετούν το παιδικό θέατρο και μας παρουσιάζουν μικρά αποσπάσματα από τις παραστάσεις τους.

«Κοτσυφοπρίγκιπας και Αηδονολαλούσα», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κατερίνας Παλαιοθόδωρου, είναι μια εναλλακτική θεατρική παράσταση, η οποία συνδυάζει το παιδικό θέατρο, τον σύγχρονο χορό, το μπαλέτο και τα ακροβατικά. Οι ηθοποιοί –πουλιά μαθαίνουν τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη, τις στιγμές που πετούν μαζί, ανακαλύπτουν το δώρο της μεταμόρφωσης και της απελευθέρωσης μέσα από την πραγματική αγάπη, την κατανόηση και την ελευθερία της επιλογής.

Ένα ωραίο παραμύθι από τη Βιργινία Κοκκίνου, η οποία, με τη βοήθεια του μουσικού της Γιάννη Ανθόπουλου, μας μαθαίνει να ξεπερνάμε τους φόβους μας, μέσα από την ιστορία ενός βασιλόπουλου που χάνει το κάστρο του από έναν δράκο.

Όταν έπειτα από πολλές δυσκολίες και περιπέτειες, το βασιλόπουλο θα διεκδικήσει το βιός του, ανακαλύπτει έκπληκτος, ότι ο δράκος δεν ήταν άλλος από τον ίδιο του το φόβο.

«Το κλειδί της Μουσικής Πολιτείας» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Ανδριανής Μπαρτσώτα και πρωτότυπης μουσικής του Νίκου Ξένου, όπου τα παιδιά μ’ έναν διασκεδαστικό τρόπο γνωρίζουν τη μουσική και μαθαίνουν τη μουσική ορολογία, όταν οι νότες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους! Το ξωτικό και η πριγκίπισσα Μελωδία μάς καλούν σε υπέροχες μουσικές περιπέτειες!

«Η βαλίτσα του Χανς», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Ιωάννας Μπακαλάκου, είναι μια παράσταση σύγχρονου θεάτρου, ειδικά σχεδιασμένη για να παρουσιάζεται στο χώρο του σχολείου. Οι ηθοποιοί, με εφαλτήριο τη βαλίτσα του Χανς, στήνουν μια παράσταση και βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν τη λειτουργία του παιχνιδιού που τόσο συγγενεύει με το θέατρο. Η παράσταση αποτελεί πρόταση για περαιτέρω δουλειά στην τάξη, πάνω στη δραματοποίηση αγαπημένων παραμυθιών. Εμείς θα παρακολουθήσουμε ένα απόσπασμα από το αγαπημένο μας παραμύθι, «Το ασχημόπαπο»!

«Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί» με την Ελένη Κερολάρι, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Φραγκιόγλου, αφηγείται τις περιπέτειες ενός ριψοκίνδυνου βασιλόπουλου που κάνει τα πάντα για να κατακτήσει την καρδιά μιας σκληρής βασιλοπούλας. Πόσο πείσμα χρειάζεται για να πετύχουμε τους στόχους μας; Και το σημαντικότερο: τι είναι αυτό που μένει στο τέλος αυτής της διαδρομής;

«Η Νεράιδα του Φεγγαριού» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου και παραγωγή του Αλμπέρτο Εσκενάζη έρχεται κοντά μας για να μας μιλήσει για την αλληλεγγύη και την ευγένεια, την αγωνιστικότητα και τη συγχώρεση, την αγάπη για μια ζωή γεμάτη ιδανικά και όνειρα! Θαυμάσαμε τα υπέροχα κοστούμια του Μιχάλη Σδούκου και ακούσαμε μερικά υπέροχα τραγούδια του Γιούρι Στούπελ!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την παρέα μας και το θεατρικό εργαστήρι «Παιδιά Επί Σκηνής» της Ραχήλ Αθανασοπούλου, όπου τα παιδιά ετοίμασαν για εμάς ενδιαφέρουσες δράσεις, αλλά και μια διασκεδαστική διασκευή του μύθου του Αισώπου «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» με απρόβλεπτο φινάλε!

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Διεύθυνση παραγωγήςΘοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λίγδας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

 

Μοιράσου το άρθρο: