Τον σαξοφωνίστα και συνθέτη Γιάννη Κασσέτα, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια στη δισκογραφία (από το ντεμπούτο του «The Truth about the Alien Invasion in Egypt», 2007, Puzzlemusik), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 01.10 από την εκπομπή «Η σκηνή της jazz – ΕΡΤ jazz sessions».

O Γιάννης Κασσέτας παρουσιάζει – μέσα από ένα live υψηλής δεξιοτεχνίας – προσωπικές του συνθέσεις από το τελευταίο του άλμπουμ «Nothern Lights», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Μία μουσική περιπλάνηση στη σύγχρονη jazz και jazz-funk σκηνή της Νέας Υόρκης, με έναν τρόπο όμως χαρακτηριστικό που αφήνει χώρο στις συνθέσεις να αναπτυχθούν, κλείνοντας το μάτι και σε άλλες κατευθύνσεις, με έντονες τις επιρροές από ταινίες φαντασίας, την απεραντοσύνη της θάλασσας, τα χρώματα του ουρανού και το χάος του Διαστήματος με αποτέλεσμα τη δημιουργία εικόνων και ιστοριών μέσα από το προσωπικό πρίσμα του Γ. Κασσέτα.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Κασσέτας (σαξόφωνο), Παντελής Μπενετάτος (πιάνο), Λάμπρος Παπανικολάου (μπάσο), Παναγιώτης Κωστόπουλος (ντραμς). Καλεσμένος ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα).

Η σκηνή της jazz – ΕΡΤ jazz sessions

Δημήτρης Τρίκας (1)

Μουσική εκπομπή, που επιμελείται και παρουσιάζει ο  Δημήτρης Τρίκας.

Η εκπομπή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και να πάρει τη σκυτάλη από παλαιότερες προσπάθειες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για να προβάλλει τα μουσικά σχήματα της ελληνικής κυρίως σκηνής της τζαζ.

Σε μια εποχή μάλιστα που η σκηνή αυτή βρίσκεται ποιοτικά σ’ ένα εξαιρετικό  επίπεδο – τόσο συνθετικά όσο και αριθμητικά – με τα μουσικά σχήματα και τους σολίστ να εντυπωσιάζουν το κοινό μέσα και έξω από την Ελλάδα.

Μοιράσου το άρθρο: