Ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα με τίτλο «Ο Theodore για το Animasyros 10», έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 22:30.

Αμέσως μετά την τελετή λήξης της δέκατης και επετειακής διοργάνωσης του Animasyros Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινούμενων Σχεδίων στις 01.10.2017 στη Σύρο, ο συνθέτης, performer και πολυοργανίστας Theodore πρόσφερε ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα, απόλυτα προσαρμοσμένο στον χαρακτήρα και στην ταυτότητα του Animasyros.

Με σεβασμό προς την ιστορικότητα του Δημαρχείου Ερμούπολης, του μεγαλύτερου δημοτικού μεγάρου στη χώρα που σχεδίασε ο αρχιτέκτων Ερνέστος Τσίλερ, ο Theodore, με την ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών που τον πλαισιώνει, είχε σχεδιάσει μία ειδικά διαμορφωμένη εγκατάσταση που, σε συνδυασμό με το στήσιμο των φώτων και του ήχου, αποσκοπούσε στην «εμψύχωση» (=animation) του μνημειώδους νεοκλασικού κτηρίου.

Σ’ ένα ημίωρο βίντεο, αποτυπώνονται οι σύνθετες οπτικές φωτιστικές μεταμορφώσεις του κτηρίου μέσα από τη μουσική μιας από τις πιο δυναμικές μουσικές ομάδες της χώρας με διεθνή απήχηση.

Στίχοι-μουσική: Theodore.

Παίζουν οι μουσικοί: Theodore (piano, vocals, kaoss pads), Melentini (trumpet, backing vocals, synthesizers), Βασίλης Ντοκάκης (guitar, backing vocals), Alessandro Giovanetto (guitar), Νικόλας Παπαχρονόπουλος (bass guitar), Ashley Hallinan (drums).

Σχεδιασμός-οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: United We Fly.

Σχεδιασμός ήχου-ηχογράφηση-μίξη: Βαγγέλης Μόσχος

Master: Βαγγέλης Μόσχος στο United We Fly Studio.

Stage managers: Βαγγέλης Χασιώτης, Θάνος Φιδετζής.

Σχεδιασμός φώτων και εκτέλεση: Μελίνα Ζερβάκη.

Σχεδιασμός φωτιστικής εγκατάστασης: Σοφία Παππά, Δέσποινα Βιλιώτη.

Κατασκευή φωτιστικής εγκατάστασης: Στυλιανός Μπουχάγιαρ, Θύμιος Νικοζήσης.

Ηλεκτρολόγος φωτιστικής εγκατάστασης: Στυλιανός Μπουχάγιαρ.

Video Credits

Σκηνοθεσία-μοντάζ: Ιάσων Αρβανιτάκης.

Οπερατέρ: Βαγγέλης Λαϊνάς, Γιώργος Δανόπουλος, Σοφία Γεωργοβασίλη, Δώρα Καλακίδου, Ιάσων Αρβανιτάκης.

Σχεδιασμός-διεύθυνση παραγωγής: Μαρία Μερτζάνη, Νάντια Παππά.

Ομάδα παραγωγής: Αλίκη Ευαγγελινού, Αλεξάνδρα Αλεξανδρίου, Ρέα Αναστασοπούλου, Αφροδίτη Κουφαγελά, Κώστας Γρούντας.

Μοιράσου το άρθρο: