Το έβδομο επεισόδιο με τίτλο «Ήχος και όραμα» (Sound and Vision) της μουσικής σειράς ντοκιμαντέρ «Soundbreaking», παραγωγής ΗΠΑ 2015, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 23:45.

Το «Soundbreaking» μιλά για την ιστορία των μουσικών ηχογραφήσεων. Με πάνω από εκατό συνεντεύξεις με τους πιο διάσημους καλλιτέχνες, παραγωγούς και μουσικούς της εποχής μας, τα αποκλειστικά αποσπάσματα αυτής της σειράς παρουσιάζουν στους τηλεθεατές μια ματιά στα παρασκήνια και στη μαγεία ενός μουσικού στούντιο.
Στο «Soundbreaking» θα ακούσουμε τραγούδια από τη δεκαετία του ’60 και την πολυκάναλη τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν οι Μπιτλς, μέχρι τα συνθεσάιζερ του Στίβι Γουόντερ, τη μουσική R&B, το ροκ, το χιπ χοπ, καθώς και υπέροχες ιστορίες ανθρώπων που παρευρίσκονταν τη στιγμή της δημιουργίας.Στη σειρά μιλούν για την εμπειρία τους καλλιτέχνες όπως οι: Έρικ Κλάπτον, Τζόνι Μίτσελ, Πολ Μακ Κάρτνεϊ, Τζορτζ Μάρτιν, Μπίλι Άιντολ, Κουίνσι Τζόουνς, Έλτον Τζον και Άνι Λένοξ.
Επεισόδιο 7ο: «Ήχος και όραμα» (Sound and Vision) 
Το MTV σημάδεψε αυτή την εποχή, κατά την οποία ανεξίτηλος και άρρηκτος δεσμός ένωσε την ηχογραφημένη μουσική με το πρωτοεμφανιζόμενο μουσικό βίντεο. Τώρα πια δεν ακούμε μόνο τη μουσική, αλλά τη βλέπουμε κιόλας. Η προβολή καλλιτεχνών, όπως η Μαντόνα, οι Γιουρίθμικς, ο Μπίλι Άιντολ δεν έχει προηγούμενο. Το MTV έκανε «σινγκλάκια» τεράστιες επιτυχίες και κάποιους τραγουδιστές διεθνείς διασημότητες. Δημιούργησε νέες προσδοκίες για τη μουσική ψυχαγωγία και διεύρυνε πολύ τη δουλειά του καλλιτέχνη, δεν αρκούσε πια μόνο η ηχογράφηση.
Θα απολαύσουμε τον Ντέιβιντ Μπάουι, τους Μπιτλς και τους Ντέβο που είχαν αγκαλιάσει το βίντεο πριν από την απόλυτη κυριαρχία του, καθώς και την υπέροχη μαγνητοσκόπηση των Νιρβάνα.
«Αφήνουμε τις μηχανές να φτιάχνουν τα τραγούδια. Εμείς είμαστε απλώς οι άνθρωποι» (Μαρκ Μάδερσμπο, Ντέβο).
FME_0809620_X_26_XX

Μοιράσου το άρθρο: