Το έκτο από τα οκτώ επεισόδια της μίνι σειράς επιστημονικής φαντασίας «8 μέρες» (8 Days / 8 Tage), παραγωγής Γερμανίας 2018, μεταδίδει η ΕΡΤ3, την Τρίτη 26 Μαΐου 2020, στις 24:00.

H σειρά έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, το Φεβρουάριο 2019.

Σε 8 μέρες ένας αστεροειδής θα συγκρουστεί με τη Γη. Η Δυτική και Κεντρική Ευρώπη θα καταστραφούν. Οι πρωταγωνιστές της σειράς, κάτοικοι του Βερολίνου, βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ηθικά διλήμματα απέναντι στους άλλους σε μια ακραία κατάσταση. Αν μπορείς να σώσεις κάποιους, ποιοι θα είναι; Αν μπορείς να σωθείς, θα τρέξεις αφήνοντας πίσω οικογένεια, συγγενείς, φίλους, συναδέλφους; Θα παλέψεις για την επιβίωση με κάθε μέσο; Θα βγάλεις την αλήθεια στον αέρα, οδηγώντας στον όλεθρο τους λίγους, που μπορούν να σωθούν;

Κάποιοι ανήμποροι βυθίζονται στα όργια και τα ναρκωτικά για να ξεχάσουν, κάποιοι θα θυσιάσουν τους άλλους για να σωθούν, μέσα στο χάος κάποιοι απελπισμένοι θα σκορπίσουν την καταστροφή πριν από το τέλος, κάποιοι θα αναζητήσουν τη σωτηρία σ’ έναν νέο Μεσσία, κάποιοι θα πάρουν το νόμο και την τάξη στα χέρια τους, κάποιοι θα θυσιασθούν για να σώσουν τους άλλους.

Επεισόδιο 6ο: «Έκτη μέρα»

Σκηνοθεσία: Stefan Ruzowitzky, Michael Krummenacher.

Παίζουν: Christiane Paul, Mark Waschke, Lena Klenke, Luisa-Céline Gaffron, Devid Striesow, Murathan Muslu, Fabian Hinrichs, Nora von Waldstätten.

Μοιράσου το άρθρο: