Το έκτο επεισόδιο με τίτλο «Δύο χιλιετίες των Μάγια: Η πολιτιστική κληρονομιά της Γουατεμάλα» από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Εκεί στην Αμερική» (In the Americas), παραγωγής PBS 2012-2015, μπορούν να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 στις 21:30.


Η σειρά ταξιδεύει τους θεατές σε τμήματα της Βραζιλίας ως επί το πλείστον άγνωστα στον έξω κόσμο, στα άγρια βουνά της δυτικής Αργεντινής, σε φεστιβάλ στην Κολομβία και στις συχνά άγνωστες Μεγάλες Λίμνες των Ηνωμένων Πολιτειών. Πλησιάζουμε τα ηφαίστεια στη Χαβάη, τη Χιλή και την Αλάσκα, και ανεβαίνουμε σε σχεδίες, σκάφη, άλογα και μοτοσικλέτες. Επισκεπτόμαστε λαούς που μπορούν να αντικαταστήσουν συνομιλία με σφυρίγματα, νησιώτες που μαγειρεύουν τα ίδια γεύματα για δέκα χιλιάδες χρόνια, και ποιμένες που ζουν σε υψόμετρο υπερβολικά υψηλό για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Συναντάμε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τους αφήνουμε να λένε τις ιστορίες τους, να μας δείξουν τα σπίτια τους και τη δουλειά τους και να μας διηγούνται πως έγιναν αυτοί που είναι.

Eπεισόδιο 6: «Δύο χιλιετίες των Μάγια: Η πολιτιστική κληρονομιά της Γουατεμάλα» (TWO MILLENNIA OF MAYAS: GUATEMALA’S CULTURAL LEGACY)

Οι αρχαιολόγοι μόλις πρόσφατα άρχισαν να αποκαθιστούν τη σημαντική πόλη Σεμπάλ των Μάγια, που βρίσκεται κατά μήκος του Ποταμιού του Πάθους, βαθιά στο δάσος του Πέτεν της Γουατεμάλας. Ταξιδεύουμε στην περιοχή με επιστήμονες που κατευθύνουν τις πιο πρόσφατες ανασκαφές και επισκεπτόμαστε τα σπίτια όσων εργάζονται στις ανασκαφές και αποκαθιστούν την περιοχή των Μάγια.

Μοιράσου το άρθρο: