Το πρώτο επεισόδιο της μίνι σειράς ιστορικών ντοκιμαντέρ «Καρλομάγνος, ο βασιλιάς των Φράγκων» (Charlemagne), παραγωγής 2013, μεταδίδει η ΕΡΤ3, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 στις 20:00.

Ο πιο ισχυρός άνθρωπος στην Ευρώπη κατά την εποχή εκείνη έκτισε μια αυτοκρατορία η οποία αποτελούσε σχεδόν όλη τη σύγχρονη Ευρώπη και της οποίας η κληρονομιά φτάνει μέχρι και σήμερα. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της σύγχρονης έρευνας, η σειρά αυτή συνδυάζει ζωηρή δραματοποίηση και συνεντεύξεις με τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες του Καρλομάγνου για να φέρουν τον θεατή σε επαφή με αυτό τον συναρπαστικό πολεμιστή-βασιλιά.

Δείτε σήμερα: Η μάχη για το θρόνο
Eπεισόδιο 1

Από πολύ νεαρή ηλικία, υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στα αδέλφια Καρλομάγνο και Καρλομάνο. Μετά το θάνατο του πατέρα τους Πεπίνου το 768, η βασιλεία πέρασε από κοινού στα χέρια των δύο αδελφών. Το βασίλειο των Φράγκων είχε διαχωριστεί. Όμως χωρικά οι περιοχές ήταν τόσο συνδεδεμένες, που στην πράξη κανείς δεν μπορούσε να διοικήσει χωρίς τον άλλον. Σύντομα αυτό εξελίχθηκε σε έναν αγώνα ισχύος, ο οποίος τελείωσε όταν ο Καρλομάγνος επέλεξε τον πόλεμο αντί της διπλωματίας. Άρχισε με το να κατακτά την Ευρώπη και να υποτάσσει τους Σάξονες.

Μοιράσου το άρθρο: