Η επόμενη ημέρα στην Ευρώπη με φόντο τα μέτρα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης που  συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής,  είναι το βασικό θέμα της εκπομπής «Europe», που ταξίδεψε στο Στρασβούργο για την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και θα προβληθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 13:00 από την ΕΡΤ 1.

Πώς μπορεί η Ε.Ε. να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, υπερασπίζοντας ταυτόχρονα τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή;  Ποιο το πολιτικό όραμα του Γιούνκερ και ποιοι οι στόχοι μέχρι το 2020; Πόσο ρεαλιστική είναι η πρόταση για κοινή οικονομική διακυβέρνηση;

Πώς μπορεί να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία και να γίνει διαχείριση στην πράξη του προσφυγικού ζητήματος; Υπάρχει δυνατότητα για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική;

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλάει αποκλειστικά στο «Europe».

Ακόμα,  η επόμενη ημέρα στην Πορτογαλία μετά τις εκλογές. Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό; Μιλούν αποκλειστικά  οι ευρωβουλευτές  Άνα Γκόμεζ  και Πάουλο Ρανζέλ.

Συμβολική κοινή επίσκεψη Ολάντ–Μέρκελ στο Ε.Κ. Είκοσι πέντε χρόνια μετά την επανένωση της Γερμανίας και 26 από την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Ποια η σημασία της.

Ελλάδα και Ε.Ε.: έκτακτα μέτρα διευκόλυνσης της ελληνικής οικονομίας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ αποφάσισε το Ε.Κ.

Ακόμα,  το σκάνδαλο της Volkswagen. Ποια η στάση του Ε.Κ. και τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί το σύστημα  δοκιμών εκπομπών ρύπων στην Ε.Ε.;  Αποκλειστική συνέντευξη για το θέμα από την αντιπρόεδρο της ομάδας των «πρασίνων» Σκα Κέλερ.

Ακόμα, τι θα τρώμε έπειτα από δέκα χρόνια και πώς η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα νέα τρόφιμα προστατεύει τους καταναλωτές;

Καλεσμένοι της εκπομπής, που ταξίδεψε μέχρι το Στρασβούργο, είναι οι ευρωβουλευτές Κώστας Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Κύρτσος (Ν.Δ.), Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) και Μίλτος Κύρκος (Το Ποτάμι).

 

Έρευνα-παρουσίαση: Εύα Μπούρα.

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

 

 

                  

Μοιράσου το άρθρο: