Οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν βραβεύονται για τη συνεισφορά τους στη δημιουργία της εκπομπής με τίτλο «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας», σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 20:30, στο Studio C της ΕΡΤ.

Η εκπομπή «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας» μεταδίδεται μέσα από τις ραδιοσυχνότητες της Φωνής της Ελλάδας, του ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες του εξωτερικού, με σκοπό τη βελτίωση της κατανόησης της Ελληνικής Γλώσσας από τα Ελληνόπουλα της Διασποράς και τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους.

le7_7561-2

Τα βραβεία θα απονείμουν ο υφυπουργός Εξωτερικών-αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Αμανατίδης,  ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθηγητής Θεοδόσης Ν. Πελεγρίνης, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών, Μιχάλης Κόκκινος, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Πλευράκης, η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Καίτη Τζιτζικώστα, ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, και ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από τις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας σε ολόκληρο τον Ελληνισμό του εξωτερικού, από τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ σ’ όλη την Ελλάδα και από το Δεύτερο Πρόγραμμα. Επίσης, η βράβευση θα μεταδοθεί διαδικτυακά, με ζωντανή εικόνα από το Studio C, μέσα από το webtv της ΕΡΤ, στο www.ert.gr

Η εκπομπή «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας» τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν βραβεύονται ως παράδειγμα ευαισθησίας, αλληλεγγύης και αγάπης για τα Ελληνόπουλα της ξενιτιάς.

Η Φωνή της Ελλάδας

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τη Μεικτή Ορχήστρα Νέων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Μαγουλά, καθώς  και από το συγκρότημα παραδοσιακού ελληνικού χορού και μουσικής «Μαργαριτάρια του Σαρτανά» από την Ουκρανία.                                                                                                                          

Μοιράσου το άρθρο: