Τρίτο επεισόδιο απόψε, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, της νέας μίνι σειράς «Η αράχνη» (The Spider/Edderkoppen), παραγωγής Δανίας 2000, που προβάλλει η ΕΡΤ2 κατά αποκλειστικότητα. Η υπόθεση της «Αράχνης» είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα της εγκληματικής ιστορίας της μεταπολεμικής Δανίας.

Η σειρά εξελίσσεται στην Κοπεγχάγη του 1949, όπου το οργανωμένο έγκλημα, οι μαυραγορίτες και η διαφθορά, εξουσιάζουν την πόλη.

Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Μπιάρνε Μάσεν, ένας φιλόδοξος νεαρός δημοσιογράφος που σκοπός του είναι να αποκαλύψει την πλεκτάνη της διαφθοράς, η οποία πιστεύει ότι φτάνει μέχρι τα υψηλότερα κοινωνικά και πολιτικά στρώματα.

Η ευκαιρία τού δίνεται, όταν τυχαία ανακαλύπτει ότι δύο πτώματα έχουν βρεθεί στην παραλία, δεμένα και χωρίς πρόσωπο και πως η αστυνομία έχει αποκρύψει βασικά στοιχεία της υπόθεσης. Δυστυχώς, ο τακτικός αστυνομικός ανταποκριτής της εφημερίδας, ο Βίσινγκ, μαζί με τον εκδότη Τάουλοβ, δεν τον πιστεύουν και θεωρούν ότι αυτά που τους αναφέρει είναι υπερβολές.

Συνεχίζοντας την έρευνα ο Μπιάρνε, γνωρίζει και ερωτεύεται τη μαγευτική Λίσμπετ Γκόρνταν. Στο μεταξύ, μαθαίνει ότι ο αδελφός του Όλεν (πρώην ναζί), επιστρέφει από την Αμερική. Τελικά ο Βίσινγκ πείθεται από τον Μπιάρνε και μαζί ανακαλύπτουν πως στον ιστό της εγκληματικής οργάνωσης, εμπλέκονται μεγαλο-επιχειρηματίες, πολιτικοί, αστυνομία και πρώην αντιστασιακοί.

Σκηνοθεσία: Ole Christian Madsen

Πρωταγωνιστούν: Jakob Cedergen, Stine Stengade, Lars Mikkelsen, Bent Mejding

Επεισόδιο 3ο: Ο Μπιάρνε ειδοποιείται από τον Βίσελ, πως είναι έτοιμος να του αποκαλύψει στοιχεία για το ποιος είναι πίσω από το οργανωμένο έγκλημα που ταλανίζει την πόλη, καθώς και για το τι απέγινε με τον χρυσό, μετά το τέλος της ναζιστικής Κατοχής. Φτάνοντας στο σπίτι του Βίσελ, τον βρίσκει κρεμασμένο. Συλλαμβάνεται και ανακρίνεται από την αστυνομία ως ύποπτος. Ο Μπιάρνε αποκαλύπτει τις υποψίες του περί διαφθοράς στις τάξεις της αστυνομίας. Ο Βίσινγκ τον υποστηρίζει απέναντι στους εξαγριωμένους αστυνομικούς. Παρά λίγο να βγάλουν λαβράκι από την όλη υπόθεση, αλλά η ευκαιρία χάνεται, όταν τελευταία στιγμή, παρεμβαίνει ο αρχηγός της αστυνομίας, Γκόρνταν. Ο Βανμπιέρ προσκαλεί τον Μπιάρνε σε μια δεξίωση, όπου ανακοινώνει μια μεγάλη δωρεά για την Παιδεία. Ο Όλεν συναντά τον Γιαλμάρ, ο οποίος του έχει στήσει παγίδα για να τον εξαπατήσει και να τον εκβιάσει. Τα δύο αδέλφια και η Λίσμπετ, πηγαίνουν σ’ ένα τζαζ κλαμπ, όπου τα σπάνε.

Μοιράσου το άρθρο: