Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον σπουδαίο στιχουργό Κώστα Βίρβο, παρουσιάζει «Η αυλή των χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, στις 21:00, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Ο Κώστας Βίρβος, ο οποίος έγραψε χιλιάδες τραγούδια (2.500) τα οποία αγαπήθηκαν πολύ, κατόρθωσε μέσα από την τέχνη του να εκφράσει τις πίκρες και τις χαρές ενός ολόκληρου λαού.

Το ελληνικό λαϊκό τραγούδι φέρει τη σφραγίδα του, ενώ είναι από τους λίγους λαϊκούς στιχουργούς, ο οποίος ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με το έντεχνο τραγούδι, αφήνοντας πίσω του πολύτιμο έργο.

Η κόρη του Μαρία Βίρβου έγραψε την τεκμηριωμένη βιογραφία του με τίτλο «Κώστας Βίρβος – Εγώ δεν ζω γονατιστός», ένα εξαιρετικό πόνημα το οποίο περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τη συναρπαστική ζωή του μεγάλου στιχουργού, αλλά επί της ουσίας περιγράφει την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού μας, μέσα από ενδιαφέρουσες ιστορίες σημαντικών ανθρώπων.

Κοντά μας και η πρωτότοκη κόρη του Κώστα Βίρβου, η Αναστασία, για την οποία έγραψε το τραγούδι «Κοιμήσου αγγελούδι μου», το οποίο μελοποίησε με μεγάλη επιτυχία ο Μίκης Θεοδωράκης

Τη συζήτηση πλαισιώνουν οι δύο γαμπροί του Κώστα Βίρβου: ο Γεώργιος Τσιχριντζής (πρόεδρος  του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς) και ο Σπύρος Δεληγιάννης (αερολιμενάρχης Ρόδου).

Τη μουσική επιμέλεια της εκπομπής έκανε ο μελετητής του ελληνικού τραγουδιού και σολίστας του μπουζουκιού Γιώργος Αλτής. 

Η εκπομπή αφιερώνεται από καρδιάς στην Καίτη Βίρβου, που για 60 ολόκληρα χρόνια στάθηκε με μεγάλη αγάπη και αφοσίωση δίπλα στον μεγάλο δημιουργό.

Ελάτε στην «Αυλή των Χρωμάτων» για ν’ απολαύσετε υπέροχα τραγούδια, τα οποία χαράχτηκαν στην ψυχή μας, καθώς και για ν’ ακούσετε ωραίες ιστορίες από τον βίο των πρωταγωνιστών του ελληνικού τραγουδιού!

Τραγουδούν: Σοφία Παπάζογλου, Ασπασία Στρατηγού, Άννα Καραγεωργιάδου, Μανώλης Τοπάλης και ο Γιάννης Ντουνιάς.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Αλτής (μπουζούκι), Δημήτρης Παπαδημητρίου (μπουζούκι), Γιώργος Παπαδόπουλος (ακορντεόν), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Αντώνης Τζίκας (κοντραμπάσο), Joni Moas (κρουστά). 

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου

Σκηνοθεσία: Τάκης Σακελλαρίου

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Μοιράσου το άρθρο: