Το δέκατο επεισόδιο της δραματικής σειράς-θρίλερ «Bullets», παραγωγής Φινλανδίας 2018, μεταδίδει η ΕΡΤ3, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, στις 23:00.

Γενική υπόθεση: Μία πρώην τρομοκράτισσα, η Μαντίνα, που θεωρήθηκε νεκρή, εμφανίζεται στο Ελσίνκι και ζητά πολιτικό άσυλο. Χρησιμοποιώντας μια ψεύτικη ταυτότητα, η αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών και εξαιρετικά ταλαντούχα Μαρί πρέπει να γίνει φίλη της για να μάθει τα κίνητρά της. Για να αποκαλύψει το μυστήριο πρέπει να σχηματίσει μια απίθανη συνεργασία με έναν παλαιότερο αστυνομικό της δίωξης ναρκωτικών.

Επεισόδιο 10ο: H Μάρι ξυπνάει σε ένα άδειο γκαράζ. Η σφαίρα την πήρε ξυστά. Υπάρχει ένα βαρέλι γεμάτο εκρηκτικά. Σε ένα βανάκι που κατευθύνεται προς το κέντρο του Ελσίνκι, ο Γιούρι πατάει το κουμπί για να πυροδοτήσει τη βόμβα, αλλά η Μάρι προλαβαίνει να την απασφαλίσει εγκαίρως.
Εντωμεταξύ η Τουόμι λέει στην ομάδα της ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει κρυφή συνάντηση στο Ελσίνκι, και ξαφνιάζει εντελώς την Υπηρεσία Πληροφοριών Ασφαλείας.
Η Μάρι και ο Βίτα αντιλαμβάνονται το σχέδιο του Γιούρι, ο οποίος γνωρίζει το πρωτόκολλο ασφαλείας που πηγαίνει την αυτοκινητοπομπή του προέδρου στο ξενοδοχείο όπου μένει. Εκεί πηγαίνει ο Γιούρι. Η Μάρι προωθεί την πληροφορία στην Τουόμι, η οποία προειδοποιεί τον αρχηγό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας Λεονίντ Όλτσιν. Έγκαιρα, ο Όλτσιν ανακόπτει το βανάκι του συνεργείου καθαρισμού, που προσπαθεί να μπει στο υπόγειο γκαράζ του ξενοδοχείου. Αλλά μετά, ο Όλτσιν βοηθά να σκοτώσουν τους φρουρούς και αποκαλύπτεται ότι είναι μέρος της ίδιας συνομωσίας με τον Γιούρι.

Πρωταγωνιστούν οι Krista Kosonen (Purge, The Midwife), Sibel Kekilli (Game of Thrones, Head-On).

Σκηνοθεσία: Antti Jokinen (Purge, The Resident).

Μοιράσου το άρθρο: