Το 6ο επεισόδιο της μουσικής σειράς ντοκιμαντέρ «Soundbreaking», παραγωγής ΗΠΑ 2015, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 23.45.

Η εκπληκτική αυτή σειρά ντοκιμαντέρ, που θα ολοκληρωθεί σε οκτώ ωριαία επεισόδια, αναφέρεται στην ιστορία των μουσικών ηχογραφήσεων.

Με πάνω από εκατό συνεντεύξεις με τους πιο διάσημους καλλιτέχνες, παραγωγούς και μουσικούς της εποχής μας, τα αποκλειστικά αποσπάσματα αυτής της σειράς παρουσιάζουν στους τηλεθεατές μια ματιά στα παρασκήνια και στη μαγεία ενός μουσικού στούντιο.
 
Στο «Soundbreaking» θα ακούσουμε τραγούδια από τη δεκαετία του ’60 και την πολυκάναλη τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν οι Μπιτλς, μέχρι τα συνθεσάιζερ του Στίβι Γουόντερ, τη μουσική R&B, το ροκ, το χιπ χοπ, καθώς και υπέροχες ιστορίες ανθρώπων που παρευρίσκονταν τη στιγμή της δημιουργίας.Στη σειρά μιλούν για την εμπειρία τους καλλιτέχνες, όπως οι: Έρικ Κλάπτον, Τζόνι Μίτσελ, Πολ Μακ Κάρτνεϊ, Τζορτζ Μάρτιν, Μπίλι Άιντολ, Κουίνσι Τζόουνς, Έλτον Τζον και Άνι Λένοξ.
FME_0809620_X_26_XX
Επεισόδιο 6ο: «Ο κόσμος είναι δικός σου»

Σ’ αυτό το επεισόδιο θα δούμε πώς έγινε μια μουσική επανάσταση που δεν εμπνεύστηκε μόνο από την ηχογράφηση, αλλά γεννήθηκε από την ίδια την ιστορία της: η τέχνη τού να δοκιμάζεις ένα μουσικό είδος τόσο αρχέγονο –  σαν να λέμε το πλευρό του Αδάμ. Οι πρωτοπόροι του χιπ χοπ μας δείχνουν πώς ο δανεισμός αποσπασμάτων κομματιών από υπάρχουσες ηχογραφήσεις δημιούργησε ένα νέο είδος δυναμικής μουσικής φόρμας που βγήκε από τα περιθώρια, ταρακούνησε το κατεστημένο και πυροδότησε ένα τεράστιο θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα, ακόμα άλυτο.

«Χρησιμοποιήσαμε δημιουργικότητα που δημιούργησε πρωτοπορία, που δημιούργησε εξέλιξη» Ντάριλ Μακ Ντάνιελς, Run D.M.C.

Μοιράσου το άρθρο: