Η ΕΡΤ στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του «Χαμόγελου του Παιδιού» και τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίουμε εκτενείς αναφορές από όλες τις ενημερωτικές εκπομπές, τα ραδιοφωνικά προγράμματα και τα Πολυμέσα της, θα προβάλει τις δράσεις τουμε αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυσή του.

Ειδικότερα, από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ, η ΕΡΤ1, η ΕΡΤ3, καθώς και όλα τα Ραδιόφωνα της ΕΡΤ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, θα φιλοξενήσουν συζητήσεις, αφιερώματα και ντοκιμαντέρ για την 20ετή δράση του «Χαμόγελου».

Χαμόγελο του Παιδιού

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η ΕΡΤ θα προβάλει από όλα της τα Μέσα τους τρόπους οικονομικής ενίσχυσης του οργανισμού, δίνοντας σε πολίτες και επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη συνέχιση του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Ολοήμερο τηλεοπτικό αφιέρωμα της ΕΡΤ1 στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου όλες οι ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ1 θα φιλοξενήσουν εκτεταμένες ενότητες διάρκειας 15-30 λεπτών, στις οποίες θα παρουσιάσουν το έργο του Οργανισμού. Στα στούντιο θα είναι καλεσμένοι εκπρόσωποι από το «Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και γνωστοί καλλιτέχνες που στηρίζουν τη δράση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκπομπής «ΕΡΤ Ενημέρωση» με τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά (06.00-08.00) θα προβληθεί επετειακό βίντεο για τα 20 χρόνια του Οργανισμού, με προσκεκλημένο στο στούντιο τον πρόεδρό του, κ. Κώστα Γιαννόπουλο.

Η Μαριλένα Κατσίμη και ο Γιάννης Δάρας (08.00-10.00) θα φιλοξενήσουν τον κ. Σοφοκλή Παναγιώτου, ο οποίος θα παρουσιάσει τις δράσεις του Οργανισμού για τα παιδιά με προβλήματα Υγείας, ενώ ο Φάνης Παπαθανάσιου και η Μάριον Μιχελιδάκη (10.00-12.00) θα παρουσιάσουν τις δράσεις για τα παιδιά-θύματα εξαφάνισης μαζί με την κυρία Ιωάννα Λαγουμιντζή και μέλη της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής».

Στις 13.00 η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Θάνος Σιαφάκας θα αναφερθούν στην 20ετή προσφορά του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Στο πλαίσιο της εκπομπής «ΟΝ ΕΡΤ» με την Ελένη Χρονά και τον Ανδρέα Ροδίτη, στις 16.00, ο ψυχολόγος Στέφανος Αλεβίζος και η κοινωνική λειτουργός Σία Κακαρούμπα θα παρουσιάσουν τις δράσεις για τα παιδιά θύματα βίας. Η κυρία Χαρά Γροσδάνη θα παρουσιάσει τις δράσεις για τα παιδιά σε συνθήκες φτώχειας.

Αφιερωμένο στα 20 χρόνια του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα είναι το «ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ» στις 19.15, ενώ στις 19.30 θα μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Εκφοβισμού», που υλοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη συμμετοχή 16 Οργανισμών από 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του Bullying.

Χαμόγελο του Παιδιού

Εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» θα είναι η εκπομπή «ΕΡΤ FOCUS» με τον Πάνο Χαρίτο, στις 22.00. Η εκπομπή θα φιλοξενήσει ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, ενώ στο στούντιο θα βρίσκονται διάσημοι υποστηρικτές του Οργανισμού, μεταξύ των οποίων ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Πάνος Μουζουράκης και η Βασιλική Καρακώστα.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία μαζί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα και στον κόσμο

Το μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στον αγώνα που δίνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα μεταφέρει η Ελληνική Ραδιοφωνία σε κάθε σημείο της χώρας και όλου του πλανήτη.

Όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΤ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, οι 19 Περιφερειακοί Σταθμοί σε όλη την Ελλάδα και η «Φωνή της Ελλάδας», σε όλο τον κόσμο, θα προβάλουν μέσα από τις εκπομπές τους την εικοσαετή δράση του Οργανισμού και θα συμβάλουν στην οικονομική ενίσχυσή του.

Όλες οι εκπομπές της ΕΡΑ θα φιλοξενούν -είτε στο studio, είτε τηλεφωνικά- ανθρώπους του «Χαμόγελου του Παιδιού» και θα προβάλουν τους τρόπους οικονομικής ενίσχυσης της οργάνωσης.

Βασικός κορμός του ολοήμερου αφιερώματος θα είναι το Πρώτο Πρόγραμμα για το εσωτερικό και η «Φωνή της Ελλάδας» για την Ομογένεια, ενώ ειδικές αναφορές, θεματικές ενότητες, συνεντεύξεις κ.τ.λ., θα υπάρχουν και στα υπόλοιπα προγράμματα (Δεύτερο, ΕΡΑ Σπορ και Κosmos).  

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, θα φιλοξενηθεί  στην εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος «Απολύτως σχετικό» με τον Αντρέα Παπασταματίου στις 08.00, ενώ στις 12.00 οι δημοσιογράφοι  Κωνσταντίνα Δημητρούλη και Μαρία Κλάδου θα παρουσιάσουν μία δίωρη ειδική εκπομπή με στοιχεία για τη δράση και τα μελλοντικά πλάνα του Οργανισμού, η οποία θα μεταδοθεί σε Δίκτυο και από τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ.

Στις 18.00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Υπεράνω πάσης υποψίας» με την Ευανθία Ξυνού και την Κατερίνα Φρύσσα, ο κ. Στέφανος Αλεβίζος θα παρουσιάσει τη δράση του οργανισμού για παιδιά-θύματα βίας.

Παράλληλα, οι εκπομπές τοπικού περιεχομένου των 19 Περιφερειακών Σταθμών θα προβάλουν τη δράση των κατά τόπους δομών του «Χαμόγελου του Παιδιού», όπου αυτές υπάρχουν (Πάτρα, Λάρισα, Κέρκυρα, Χανιά, Πύργος κ.ά.), ενώ ανάλογος σχεδιασμός έχει γίνει και για τις δομές της Β. Ελλάδας μέσω της ΕΡΤ3.

H ΕΡΤ3 συμμετέχει στη δράση με ειδικά αφιερώματα

 Η ΕΡΤ3 θα συμμετάσχει στο αφιέρωμα της ΕΡΤ στο «Χαμόγελο του Παιδιού», τροποποιώντας το πρόγραμμά της.

Ειδική αναφορά για ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού σχετικά με τις δράσεις του Οργανισμού θα γίνεται στα σύντομα δελτία ειδήσεων που μεταδίδονται ανά ώρα, ενώ συνεντεύξεις και ειδικά αφιερώματα θα μεταδίδονται στις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού. Έρευνα για το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Βόρεια Ελλάδα θα παρουσιαστεί στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 στις 19.00.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα προβάλλονται σποτ για τους τρόπους ενίσχυσης για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τηλεοπτικά μηνύματα.

Χαμόγελο του Παιδιού

#smilERT: Τα Πολυμέσα της ΕΡΤ στηρίζουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ειδικά για την ημέρα, τα Πολυμέσα της ΕΡΤ δημιούργησαν μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας το microsite hamogelo.ert.gr με οπτικοακουστικό υλικό και άρθρα για τις δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού», ντοκιμαντέρ, φωτογραφίες και χρηστικές πληροφορίες για τους τρόπους στήριξης των δράσεων του Οργανισμού.

Παράλληλα, όλο το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ημέρας θα μεταδίδεται διαδικτυακά από το WebTV και το WebRadio της ΕΡΤ μέσω και του microsite.

 

Μοιράσου το άρθρο: