Το βραβευμένο αστυνομικό δράμα «Οι Αισθηματίες» (The Sentimentalists), παραγωγής Ελλάδας 2014, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, στις 23:00.

Υπόθεση: Ένας μεσήλικας αστός, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι ο «Δάσκαλος» (Τάκης Μόσχος), ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλή του μαζί με την έφηβη κόρη του (Ηλιάνα Μαυρομάτη).  Μόνο που, στην πραγματικότητα, είναι  ένας αρχαιοκάπηλος τοκοφλύφος που διακινεί τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα.  Τις  βρομοδουλειές του τις έχουν αναλάβει δύο νεαροί:  o Eρμής (Δημήτρης Λάλος) και ο Γιάννης (Χάρης Φραγκούλης).  Έκαστος διαπράττει από ένα μοιραίο λάθος. Ο μεν Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του «Δασκάλου», ο δε Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη (Ευτυχία Γιακουμή). Αμφότεροι, ως «Αισθηματίες», πρέπει να βγουν από τη μέση.

Η δημιουργία του Νίκου Τριανταφυλλίδη «Οι Αισθηματίες», απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ ήταν και υποψήφια για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Παράλληλα, ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Χάρης Φραγκούλης, τιμήθηκε με το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας, στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

sentimentalists-1-1

Αστυνομικό δράμα, παραγωγής 2014.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Νίκος Τριανταφυλλίδης.

Μουσική: (Αλέξανδρος Βούλγαρης aka The Boy).

Φωτογραφία: Γιάννης Κοτρώτσης

Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης

Σκηνικά: Κατερίνα Ζουράρη.

Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα.

Σχεδιασμός ήχου / Μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης.

Παραγωγή: Μαρίνα Δανέζη.

Executive producers: Θεοφάνης Κιρκινέζος, Θεοδώρα Βαλέντη.

Εταιρείες παραγωγής: ΝIMA Ενέργειες Τέχνης & Πολιτισμού

Συμπαραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Spectral, Marni Films, Stefi S.A., Telefilm , Supernova.

Παίζουν: Τάκης Μόσχος, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ευτυχία Γιακουμή, Αθηνά Παππά, Αντώνης Σπίνουλας, Κώστας Ξυκομηνός, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Blaine L. Reninger, Στάθης Σταμουλακάτος, Ιωάννα Μπακαλάκου και ο Λευτέρης Μυτιληναίος.

Διάρκεια: 94΄

sentimentalists-6-1

 

Μοιράσου το άρθρο: