Η Εύα Κοταμανίδου σε “Ταξίδια στη μνήμη”

Το “ταξίδι στη μνήμη” της Εύας Κοταμανίδου, την Τετάρτη 23  Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, ξεκινάει στην ΕΡΤ2 από τη Νέα Φιλαδέλφεια: το σπίτι όπου γεννήθηκε, η γειτονιά της, τα πρώτα παιδικά χρόνια, η εφηβεία. Χρόνια δύσκολα, εποχές που τη σημάδεψαν και την έκαναν να αποκτήσει συνείδηση.

Μετά το Γυμνάσιο, οι πρώτες δουλειές, που δεν την ικανοποίησαν ιδιαίτερα, διακόπτονται για να πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο: το θέατρο. Ακολουθεί η εισαγωγή της στη Σχολή του Καρόλου Κουν. Τα πρώτα έργα στη σχολή, η πρώτη της εμφάνιση και ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας της είναι από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της.

Ξαφνικά, η πρόταση από τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο τη βάζει δυναμικά στο χώρο του κινηματογράφου, μ’ ένα ρόλο στην ταινία «Ο Θίασος» που αφήνει εποχή και της δίνει το Α΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Ακολουθούν «Οι κυνηγοί», «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και μια συνεργασία με τον αξέχαστο δημιουργό, που συνεχίστηκε για πολλά χρόνια. Ακολουθούν και άλλες κινηματογραφικές δουλειές, όπως η «Ρόζα» του Χριστόφορου Χριστοφή.

Η σημαντική παρουσία της στο θέατρο συνεχίζεται και εναλλάσσεται με εξαιρετικές ερμηνείες: «Όπερα της πεντάρας» του Ζυλ Ντασσέν, «Τρωάδες» του Γιάννη Τσαρούχη, Θίασος Άννας Συνοδινού, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ΔΗΠΕΘΕ και ξανά Θέατρο Τέχνης.

Η αγάπη της για τα νέα παιδιά εκδηλώνεται έμπρακτα από τη σχολή όπου διδάσκει και δημιουργεί, περνώντας τις εμπειρίες και τις γνώσεις της.

Επίσης, η αγάπη της για την ποίηση, ολοκληρώνει την οντότητά της ως καλλιτέχνιδας που συνεχίζει με πάθος και ήθος να δουλεύει ασταμάτητα με επιτυχία στο θέατρο, υπηρετώντας την Τέχνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος