Το 5ο επεισόδιο του Β’ κύκλου, της δραματικής σειράς μυστηρίου «Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ», συμπαραγωγής Αγγλίας-Γαλλίας 2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε -Α’ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 και ώρα 22:30.

Ο δεύτερος κύκλος διαδραματίζεται σε ένα εντελώς διαφορετικό φόντο. Είναι η βρετανική στρατιωτική βάση, που περιβάλλεται από δάσος στη Γερμανία, με μια μικρή πόλη στη μια πλευρά της και το στρατιωτικό τοπίο του Ιράκ όπου κυριαρχεί το χώμα.
Η στρατιωτική βάση Εκχάουζεν δημιουργεί μια ασυνήθιστη κλειστοφοβική αίσθηση με τη μικρή βρετανική κοινότητα να ζει και να εργάζεται σε μια χώρα που δεν μπορεί να μιλήσει τη γλώσσα των ντόπιων.
Αυτή η αίσθηση της αποξένωσης και της απομόνωσης επιδεινώνεται όταν επιστρέφει η Άλις και ξεσπά μια διαμάχη σχετικά με τη νομική δικαιοδοσία, την οποία η οικογένειά της αδυνατεί να κατανοήσει.
Οι αχανείς εκτάσεις του Ιράκ, όπως απεικονίζονται στη σειρά, επεκτείνουν το τοπίο και τη μυθολογία αυτού του κόσμου, τοποθετώντας το μέσα σε ένα σύγχρονο διεθνές πλαίσιο.
Και αυτός ο κύκλος είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ γεμάτο ένταση, με τα ίδια χαρακτηριστικά της πλοκής σε πολλά επίπεδα, αγωνία και ανατροπές μέχρι την τελευταία σκηνή και καθαρούς και έντιμους χαρακτήρες που λάτρεψαν οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

 

Eπεισόδιο 5

Η έρευνα ξεσκεπάζει σιγά σιγά τα σκοτεινά μυστικά του υποκόσμου του Εκχάουζεν, καθώς και τις διαμάχες ανάμεσα στη βρετανική και γερμανική κοινότητα.
Καθώς όμως πλησιάζει στην αλήθεια, ο Ζυλιέν προδίδεται από το ίδιο του το σώμα.
Η οικογένεια Γουέμπστερ διαλύεται όλο και περισσότερο, καθώς ο Μάθιου μπλέκει με μια βίαιη συμμορία και ο Σαμ ψάχνει αλλού παρηγοριά.

Το 2016 ο Ζυλιέν γυρίζει στο Εκχάουζεν για να ξεσκεπάσει το σκάνδαλο που ανακάλυψε στο Ιράκ. Ίσως υπάρχει και τρίτος ύποπτος στην ιστορία της απαγωγής της Άλις και οι Γερμανοί ντετέκτιβ βρίσκονται πολύ κοντά στα ίχνη της Σοφί. Ο Σαμ και η Τζέμα επιτέλους συμφιλιώνονται, μέχρι που μια τυχαία αναγγελία τους συγκλονίζει.

Μοιράσου το άρθρο: