Το ωριαίο ντοκιμαντέρ, παραγωγής Καναδά 2017, «Η γλώσσα του σώματος» (Body language decoded), θα παρακολουθήσετε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ3, την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020, στις 21:10.

Ως ανθρώπινα όντα, τα σώματά μας επικοινωνούν τα συναισθήματα μας με τρόπους που συχνά μπορούν να γίνουν εύκολα ορατοί από τους άλλους, αλλά κάποιες φορές είναι σχεδόν αόρατοι. Σε κάθε ήπειρο και σε κάθε εθνικότητα, οι εκφράσεις συναισθημάτων όπως η ευτυχία, η έκπληξη, ο θυμός και ο φόβος αναγνωρίζονται παγκοσμίως. Αυτές οι εκφράσεις είναι ενσωματωμένες στους μύες του προσώπου μας για λόγους που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη εξέλιξη και επιβίωση του είδους. Στον εκπαιδευμένο παρατηρητή, ο τρόπος με τον οποίο κινούνται οι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο αποκαλυπτικός από αυτά που λένε.

Το ντοκιμαντέρ μας οδηγεί στον μυστηριώδη κόσμο της μη λεκτικής επικοινωνίας. Τι λέμε χωρίς να συνειδητοποιήσουμε και πώς μπορούμε να διαβάσουμε τα σήματα που μας δίνουν άλλοι ακούσια; Εξετάζουμε βαθιά την επιστήμη της Γλώσσας του Σώματος καθώς και πρακτικές εφαρμογές στην επιβολή του νόμου, τις ερωτικές σχέσεις, το εμπόριο, την εθνική ασφάλεια και πολλά άλλα.

Σκηνοθεσία: Geoff D’Eon

Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

 

Μοιράσου το άρθρο: