«Η ιστορία της θεραπαινίδας» – Ο τρίτος κύκλος της συγκλονιστικής σειράς στην ΕΡΤ1

Το δωδέκατο επεισόδιο του τρίτου κύκλου της δραματικής σειράς «Η ιστορία της θεραπαινίδας» (The Handmaid’s Taleθα παρακολουθήσετε -σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- στην ΕΡΤ1, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, στις 00:15.

Η εξαιρετική δραματική σειρά, που βασίζεται στο βιβλίο της Καναδής συγγραφέως Μάργκαρετ Άτγουντ, αναφέρεται στον τρόπο ζωής στη δυστοπική «Δημοκρατία του Γιλεάδ», μια αυταρχική κοινωνία που υποτίθεται ότι κάποτε ανήκε στις ΗΠΑ.

T

Γενική υπόθεση: Στον τρίτο κύκλο της πολυβραβευμένης σειράς παρακολουθούμε τη Θεραπαινίδα Τζουν (Ελίζαμπεθ Μος), που αντιστέκεται στο δυστροπικό καθεστώς του Γιλεάδ, όπου παραμένει, όταν επιλέγει, στο τέλος του δεύτερου κύκλου, να μην το σκάσει στον Καναδά με το μωρό της.

Σε αυτόν τον κύκλο, θα προσπαθήσει να ανταποδώσει τα χτυπήματα που δέχεται από το σύστημα και τις αλλόκοτες αρχές του. Θα γίνουμε μάρτυρες καταπληκτικών συναντήσεων, προδοσιών αλλά και της πορείας της στον τρομακτικό πυρήνα του Γκιλεάδ, που αναγκάζει τους πάντες να πάρουν θέση, με οδηγό τους την ευχή: «Δοξασμένη να είναι η μάχη».

Eπεισόδιο 12ο: «Θυσία» (Sacrifice)

Η ηγεσία του Γιλεάδ βρίσκεται σε αδιέξοδο μετά τη σύλληψη του Ταγματάρχη Γουότερφορντ. Ο Λουκ και η Μόιρα προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα μετά την άφιξη του ζεύγους Γουότερφορντ στον Καναδά, ενώ ο Ταγματάρχης Λόρενς καλείται να διαχειριστεί την τραγωδία μιας απώλειας.

Δραματική σειρά, παραγωγής ΗΠΑ 2019

Σκηνοθεσία: Μπρους Μίλερ

Παίζουν: Eλίζαμπεθ Μος, Aμάντα Μπρούγκελ, Τζόζεφ Φάινς, Ιβόν Στραχόβσκι, Μάντλιν Μπρούερ, Αν Ντόουντ, Μαξ Μινγκέλα, Σαμίρα Γουάιλι

Μοιράσου το άρθρο: