Τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 και ώρα 23:00, η ΕΡΤ3 μεταδίδει το έκτο επεισόδιο της δραματοποιημένης σειράς ντοκιμαντέρ «Η κατάκτηση της Αμερικής», παραγωγής 2017.

Στις 2 Ιανουαρίου 1492, η βασίλισσα Ιζαμπέλα της Καστίλλης καταλαμβάνει τη Γρανάδα, το τελευταίο προπύργιο του Ισλάμ στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Μετά από οκτώ αιώνες τελειώνει η Reconquista, ο πόλεμος κατάκτησης της Ιβηρικής χερσονήσου από τους Χριστιανούς ηγεμόνες κόντρα στις δυναστείες των Μουσουλμάνων Μαυριτανών. Έξι μήνες αργότερα, οι τρεις καραβέλες του ναύαρχου Χριστόφορου Κολόμβου ετοιμάζονται να διασχίσουν «τη θάλασσα του σκότους».

Η ανακάλυψη μιας νέας ηπείρου θα ανοίξει το δρόμο στα επόμενα 30 χρόνια που σημάδεψαν την Ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6: Γίγαντες  (Gigantes)

Τόσο γιγαντιαία ήταν τα πόδια αυτού του γίγαντα, που ο ναύαρχος Μαγγελάνος αποφάσισε να τον ονομάσει «Παταγόν», και εκείνο το έδαφος πέρα από τους χάρτες.

«Παταγονία», η γη των γιγάντων.

Η αποστολή του Μαγγελάνου, θύμα μιας καταιγίδας, πρέπει να εγκατασταθεί στην Παταγονία. Εκεί ανακαλύπτουν εκτός από τον «Παταγόν», «αγελάδες χωρίς πόδια» που τους παρέχουν τροφή και εφευρίσκουν ένα παιχνίδι πολύ παρόμοιο με το ποδόσφαιρο μας.

Και στον τόπο όπου ζει μόνο ο άνεμος, η αποστολή τους δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να περιμένει για έξι μήνες την άφιξη της άνοιξης.

Δεν ξέρουν ότι το κρύο μπορεί να σε σκοτώσει.

Σκηνοθεσία: ISRAEL DEL SANTO

Καλλιτεχνική διεύθυνση: MATTEO MARIOTTI

Μοιράσου το άρθρο: