Στην Κεντρική Αμερική και συγκεκριμένα στην Ονδούρα μάς ταξιδεύει το ένατο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Η μεγάλη εξερεύνηση της Γης», που μεταδίδεται σήμερα, Τρίτη 7 Απριλίου 2020 και ώρα 19:00, στην ΕΡΤ3.

Λιμνοθάλασσες μέσα σε λιμνοθάλασσες, μαγευτικοί ανεμοδαρμένοι βράχοι, είδη άγνωστα στους επιστήμονες, μυστηριακές παραδόσεις χιλιετίας…

Οι θησαυροί που κατοικούν στον πλανήτη μας είναι ατελείωτοι. Καθώς κερδίζουμε όλο και περισσότερες γνώσεις, αποκτούμε μία καλύτερη ιδέα για όσα δεν γνωρίζουμε ακόμα.

Ανακαλύπτονται και ταξινομούνται δεκαέξι χιλιάδες νέα είδη κάθε χρόνο, και δεκάδες εκατομμύρια πρόκειται ακόμα να ανακαλυφθούν. Κάθε μέρα οι αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν νέους κόσμους, ξεχασμένους αρχαίους πολιτισμούς. Οι πληθυσμοί που έχουν μελετηθεί εδώ και χρόνια επανεμφανίζονται με νέα δεδομένα.

Στην παράδοση των μεγάλων επιστημονικών αποστολών του 18ου αιώνα, εξοπλισμένη με προηγμένη τεχνολογία εξερεύνησης, η σειρά αυτή μας οδηγεί σε ένα εξαιρετικό ταξίδι για να ανακαλύψουμε το μεγάλο άγνωστο – τη γη μας.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9ο: «Ονδούρα, από τους κοραλλιογενείς κήπους μέχρι τη χαμένη Λευκή Πόλη» (Honduras, from coral gardens to the lost White City)

Μοιράσου το άρθρο: