Το τρίτο επεισόδιο της ιστορικής δραματικής σειράς «Η Μεγάλη Σύγκρουση» (Clash of Futures),  παραγωγής Γερμανίας, Αυστρίας, Γαλλίας, Λουξεμβούργου 2018, εχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3 την  Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 23:00.

Γενική Υπόθεση: 11 Νοεμβρίου 1918. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος έφτασε, επιτέλους, στο τέλος του. Είναι το ξεκίνημα μιας καινούργιας εποχής. Παρά τον θρήνο για τα εκατομμύρια των θυμάτων, την απογοήτευση και τους φόβους, καινούργια όνειρα κι ελπίδες, αλλά και καινούργια πάθη και μίση κυριεύουν τους ανθρώπους.
Η σειρά παρακολουθεί τις δραματικές δεκαετίες του ’20 και του ’30, μέσα από τη μοίρα ιδιαίτερων ανθρώπων, όλων των φύλων και ηλικιών, από χώρες της Ευρώπης, όπως εξιστορούνται στα ημερολόγια και την αλληλογραφία τους.

Eπεισόδιο 3ο. Η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη είναι κρίσιμη. Ο πληθωρισμός και η ανεργία αυξάνονται. Μεγάλο τμήμα του πληθυσμού υποφέρει από ασιτία. Στην Ιταλία σημειώνονται μεγάλες αναταραχές, στη Γερμανία οι κομμουνιστές αγωνιστές καταλαμβάνουν εργοστάσια ως αντίδραση για τις συνθήκες εργασίας. Δεξιά Φράικορπς και η Ράιχσβερ απαντούν με βία ενάντια στους εργάτες. Ενώ το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών μεγαλώνει, στο Βερολίνο ανθίζει η βιομηχανία διασκέδασης.Ο Χανς Μπάιμλερ αγωνίστηκε για την κομμουνιστική δημοκρατία του Μονάχου. Δεν έφτασε στον στόχο του, που ήταν η δημιουργία μιας κομμουνιστικής κοινωνίας. Η οικογένειά του δεν έχει τα προς το ζην. Όταν επιτέλους βρίσκει δουλειά, όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα. Αλλά οι σύντροφοι του ζητούν να στηρίξει την κομμουνιστική εξέγερση στην Κεντρική Γερμανία.Η Πόλα Νέγκρι έχει τεράστια επιτυχία στη Γερμανία. Έχει γίνει μία από τις πιο καλοπληρωμένες ηθοποιούς της εποχής της και απολαμβάνει τη ζωή στο Βερολίνο. Όμως λόγω της πολωνικής καταγωγής της αποκτά όλο και περισσότερους εχθρούς.
Η πρώην στρατιώτης των Κοζάκων Μαρίνα Γιουρλόβα στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τους Μπολσεβίκους έφτασε στο Βλαδιβοστόκ. Για την αφοσιωμένη στρατιώτη του τσάρου, η μόνη σωτηρία από τον θάνατο είναι να πάει με ένα πλοίο στην Αμερική. Αλλά οι ΗΠΑ δεν θέλουν να δεχτούν άλλους πρόσφυγες.


Σκηνοθεσία: Jan Peter, Frédéric Goupil

Παίζουν: Bernt Hahn, Wenzel Banneyer, Hüseyin Michael Cirpici, Michalina Olszanska

Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε οκτώ ωριαία επεισόδια.

Μοιράσου το άρθρο: