Το 14ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Ένα λουλούδι στο πέλαγος» (The Southern Flower at sea in Greater Antilles)παραγωγής  2008-2020, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Πέμπτη 16 Ιουλίου και ώρα 16:00.

Ο Φιλίπ Πουπόν, η Ζεραλντίν Ντανόν κι η οικογένειά τους αποφάσισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε τρία χρόνια με το Άνθος του Νότου. Αυτή η θαλάσσια, κατά κύριο λόγο, αποστολή θα διεξαχθεί στα πιο παρθένα μέρη που γνώρισαν τις μεγαλύτερες συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη με την αύξηση της στάθμης της θάλασσας.

Η οικογένεια των Φιλίπ και Ζεραλντίν με τα τέσσερα παιδιά τους, τη Νινά, τη Λορά, τον Λου και τη Μαριόν, θα διασχίσει τον μεγαλύτερο ωκεανό. Θα σαλπάρουν για το 11μηνο ταξίδι στα ανοιχτά όπου θα γνωρίσουν το λαό της Πολυνησίας, τον πολιτισμό τους και τη βιοποικιλότητα αυτών των μακρινών περιοχών.

Από την Αλάσκα ως το Βανουάτου περνώντας από τις Νήσους Μαρκέζας, Τουαμότου και Γκάμπιερ καθώς και τις Αουστράλ Νήσους, αυτή η μικρή οικογένεια θα μας εξιστορεί καθημερινά τις περιπέτειές της

Επεισόδιο 14ο: ΟδύσσειαΒ’ μέρος (The Southern Flower at sea- Odyssey Ulysse Β‘)

Στα βήματα του Οδυσσέα, η οικογένεια Πουπόν-Ντανόν ανακαλύπτει το αρχιπέλαγος των Αιολίδων και το ηφαίστειο στη Νήσο Στρόμπολι. Σειρά έχει η Σικελία με το ηφαίστειο της Αίτνας και μετά η Βενετία με τη Λιμνοθάλασσά της. Τελευταία στάση της Οδύσσειας η Ιθάκη και ακολουθεί το Αιγαίο με τις Κυκλάδες κα την Πάρο, καθώς και τα Δωδεκάνησα με την Πάτμο, πριν η οικογένεια βάλει πλώρη για την Κωνσταντινούπολη. 

Μοιράσου το άρθρο: