Το εξαιρετικό κοινωνικό δράμα «Συνοικία το όνειρο», παραγωγής 1961, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 21:00.

Σκηνοθεσία: Αλέκος Αλεξανδράκης

Σενάριο: Τάσος Λειβαδίτης, Κώστας Κοτζιάς

Φωτογραφία: Δήμος Σακελλαρίου

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Τραγούδι: Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Αλίκη Γεωργούλη, Αλέκος Πέτσος, Μάνος Κατράκης, Αλέκα Παΐζη, Σαπφώ Νοταρά, Ηλέκτρα Καλαμίδου, Σπύρος Μουσούρης.

Συνοικία το όνειρο (2)Υπόθεση: Μια φτωχογειτονιά της Αθήνας, ο Ασύρματος, είναι το κέντρο του κόσμου για τους ανθρώπους που ζουν εκεί και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την ανέχεια. Ο Ρίκος, που μόλις αποφυλακίστηκε, προσπαθεί να βγάλει χρήματα, την ίδια στιγμή που η αγαπημένη του βλέπει άλλους άνδρες και ο αδερφός της προσπαθεί να συνεισφέρει στα οικονομικά της οικογένειας.

Ο Ρίκος θα σκαρφιστεί μια δουλειά, αλλά θα ξοδέψει τα συγκεντρωμένα χρήματα. Ένας από τους «συνεταίρους» του θα αυτοκτονήσει. Ο Ρίκος, η αγαπημένη του και ο αδερφός της, ηττημένοι και απογοητευμένοι εξαιτίας των προσδοκιών που δεν ευοδώθηκαν ποτέ, θα αναγκαστούν να συμβιβαστούν με την ωμή πραγματικότητα.Συνοικία το όνειρο (4)

Πρόκειται για μια ταινία γυρισμένη πάνω στα νεορεαλιστικά πρότυπα, μ’ ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών, η οποία εντυπωσίασε λόγω της ευαίσθητης σκηνοθετικής ματιάς του Αλέκου Αλεξανδράκη και των δυνατών κοινωνικών μηνυμάτων της.

Διάρκεια: 94΄

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

Η ταινία κέρδισε 2 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1961: Βραβείο Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Μάνος Κατράκης) και Βραβείο Φωτογραφίας (Δήμος Σακελλαρίου).

Συνοικία το όνειρο (5)

Συνοικία το όνειρο (8)

Μοιράσου το άρθρο: