Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, στις 17:00η Ζωή Κρονάκη και οι «Μαμά-δες» έρχονται στην ΕΡΤ2 για να λύσουν όλες τις απορίες σε εγκύους, μαμάδες και μπαμπάδες. Κάθε εβδομάδα, η νέα πολυθεματική εκπομπή θα επιχειρεί να «εκπαιδεύσει» γονείς και υποψήφιους γονείς σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, αλλά και τις νέες συνθήκες ζωής που έχουν δημιουργηθεί.

Άνθρωποι που εξειδικεύονται σε θέματα παιδιών, όπως παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, γυναικολόγοι, διατροφολόγοι, αναπτυξιολόγοι, εκπαιδευτικοί, απαντούν στα δικά σας ερωτήματα και αφουγκράζονται τις ανάγκες σας.

Σκοπός της εκπομπής είναι να δίνονται χρηστικές λύσεις, περνώντας κοινωνικά μηνύματα και θετικά πρότυπα, με βασικούς άξονες την επικαιρότητα σε θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά και τα αντανακλαστικά που οι γονείς πρέπει να επιδεικνύουν.

Η Ζωή Κρονάκη συναντάει γνωστές -και όχι μόνο- μαμάδες, αλλά και μπαμπάδες, που θα μοιράζονται μαζί μας ιστορίες μητρότητας και πατρότητας.

Θέματα ψυχολογίας, ιατρικά, διατροφής και ευ ζην, μαγειρική, πετυχημένες ιστορίες (true stories), που δίνουν κίνητρο και θετικό πρόσημο σε σχέση με τον γονεϊκό ρόλο, παρουσιάζονται στην εκπομπή.

Στο κομμάτι της οικολογίας, η eco mama Έλενα Χαραλαμπούδη δίνει, σε κάθε εκπομπή, παραδείγματα οικολογικής συνείδησης. Θέματα ανακύκλωσης, πώς να βγάλει μια μαμά τα πλαστικά από την καθημερινότητά της, ποια υλικά δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα μάθουμε.

Επειδή, όμως, κάθε μαμά είναι και γυναίκα, όσα την απασχολούν καθημερινά θα τα βρίσκει κάθε εβδομάδα στις «Mαμά-δες».

Ζωή Κρονάκη, Τζένη Θεωνά

Eπεισόδιο 2ο. 

Στη δεύτερη εκπομπή η ηθοποιός Τζένη Θεωνά μάς αποκαλύπτει τι της λείπει περισσότερο από τότε που έγινε μητέρα και μοιράζεται μαζί μας τα συναισθήματά της για τον μικρό Αρίωνα.

Η ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια Μαντώ Γαστεράτου επιλέγει παιδικό σταθμό για τον γιο της Γιώργο και αναφέρεται στο άγχος της μετά τον γάμο για το πότε η ίδια θα ζούσε τη μητρότητα.

Στην κατηγορία «True Story», η Ασπασία μάς μιλάει για την περιπέτειά της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας και για το πόσο η ασθένεια άλλαξε την καθημερινότητά της με το παιδί της.

Η μαμά του μικρού Φίλιππου μάς μιλάει για τον θηλασμό και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν έπρεπε 10 μέρες μετά τη γέννα να τον αφήσει και να επιστρέψει στη δουλειά.

Τέλος, μαθαίνουμε πώς να εκπαιδεύσουμε το κατοικίδιό μας και πώς να κάνουμε κυκλική οικονομία με ρούχα και αντικείμενα που δεν κάνουν στο παιδί μας.

Μαντώ Γαστεράτου, Ζωή Κρονάκη

Παρουσίαση: Ζωή Κρονάκη

Αρχισυνταξία: Δημήτρης Σαρρής

Σκηνοθεσία: Μάνος Γαστεράτος

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Κυπριώτης

Διεύθυνση παραγωγής: Βέρα Ψαρρά

Εικονολήπτης: Άγγελος Βινιεράτος

Μοντάζ: Γιώργος Σαβόγλου

Βοηθός μοντάζ: Ελένη Κορδά

Πρωτότυπη μουσική: Μάριος Τσαγκάρης

Ηχοληψία: Παναγιώτης Καραμήτσος

Μακιγιάζ: Freddy Make Up Stage

Επιμέλεια μακιγιάζ: Όλγα Κυπριώτου

Εκτέλεση παραγωγής: Λίζα Αποστολοπούλου

Eco Mum: Έλενα Χαραλαμπούδη

Τίτλοι: Κλεοπάτρα Κοραή

Γραφίστας: Τάκης Πραπαβέσης

Σχεδιασμός σκηνικού: Φοίβος Παπαχατζής

Εκτέλεση παραγωγής: WETHEPEOPLE

Μοιράσου το άρθρο: